Primul caz de coronavirus în comuna Dudeștii Noi! Opt focare active în județul Timiș

O altă comună din județul Timiș intră în statistica COVID-19. A fost confirmat primul caz de coronavirus în Dudeștii Noi, iar în județ, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu SARS-CoV-2 39 de persoane. La nivel național au fost înregistrate alte peste 1.200 de cazuri.

Dudeștii Noi se alătură comunelor din Timiș în care au fost confirmate cazuri de coronavius. Locuitorii au reușit să se ferească de SARS-CoV-2, dar la fel ca și în cazul comunelor Sânandrei sau Moșnița Noua, inevitabilul s-a produs la jumătate de an de la primul caz confirmat în țara noastră.

„Am fost anunțați de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență că există un caz pozitiv de COVID-19 în comuna noastră. Acest lucru nu trebuie să ne alarmeze peste măsură, ci să ne facă mai vigilenți în legătură cu măsurile de prevenție și protecție”, au scris reprezentanții Primăriei Dudeștii Noi pe rețelele de socializare.

În județul Timiș au fost depistate pozitiv, de la începutul pandemiei, 1.675 de persoane, iar 85 au decedat, ultimul deces fiind înregistrat în ultimele 24 de ore. În spitalele COVID sunt internați 196 de pacienți, dintre care 18 au fost transferați la ATI. De la debut, 162 de cadre medicale au contactat virusul, iar în total au fost procesate peste 75.500 de teste. În atenția DSP Timiș sunt opt focare active, printre care: Smithfield (219 cazuri), Gottlob (11 cazuri), centru privat de îngrijre a minorilor (3 cazuri), două firme cu câte 5, respectiv 17 cazuri, Spitalul Municipal din Timișoara (4 cazuri), Spitalul Județean (21 de cazuri) și zona Făget cu 70 de cazuri, dintre care două decese.

La nivel național au fost înregistrate 35 de decese, iar numărul persoanelor internate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă rămâne ridicat. Grupul de Comunicare Strategică transmite că este vorba despre 485 de pacienți, din totalul de 7.436. Dintre cele 1.215 de cazuri noi, 19 sunt din Caraș-Severin.