Teste COVID-19 cu plată și la Spitalul CF Timișoara!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Crește capacitatea de testare în județul Timiș. Pe lista centrelor a intrat și Spitalul Clinic Căi Ferate, unde pot fi recoltate atât persoanele suspecte de coronavirus, cât și cei care doresc să se testeze la cerere.

Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul spitalului Clinic Cf Timișoara a fost pus la punct cu sprijinul Ministerului Transporturilor, de care aparține unitatea sanitară. De asemenea, a fost obținut și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Personalul medical, pacienții, dar și cetățenii care pleacă în concediu pot fi recoltați în clădirea aflată pe Splaiul Tudor Vladimirescu.

Cei care doresc să se testeze la cerere trebuie să se programeze telefonic. În cazul în care intră în definiția de suspiciune de caz, pentru infecția cu SARS-CoV-2, recoltarea este gratuită, iar în caz contrar trebuie plătită. 280 de lei este prețul unui test.

Programările se fac la numărul de telefon 0746.936.866, de luni până vineri, între orele 7.00 – 15.00. „Termenul de eliberare a rezultatului este de 24 de ore pentru probele date în lucru până la ora 10.00 și de maximum 48 de ore pentru cele depuse după ora 10.00. Rezultatul testului se emite în limba română și în limba engleză și poate fi primit pe hârtie, la sediul spitalului sau prin e-mail în format PDF”, transmit reprezentanții Spitalului CF.

Laboratorul are o capacitate de procesare de 50 teste RT-PCR pe zi. La nivel național sunt 134 de centre de testare, iar în județul Timiș nouă, dintre care două în sistemul de sănătate privat.