Investiţia nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa va aduce anul acesta o serie de avantaje, atât în folosul medicilor, cât şi al pacienţilor. Cu ajutorul computerului tomograf se vor putea face examinări care, până acum, nu erau posibile în municipiu.
După ce a achiziţionat un tomograf computerizat în anul 2001, spitalul reşiţean se află la un pas de a progresa. Cel târziu în luna noiembrie, Serviciul de Imagistică Medicală se va ,,înnoi” cu un alt computer tomograf, mult mai performant, care are operaţiuni şi achiziţii mai rapide decât cel vechi. Partea bună este că medicii din cadrul unităţii spitaliceşti sunt pregătiţi să lucreze cu un astfel de aparat şi vorbesc foarte entuziasmaţi de avantajele acestuia.
,,Aparatul multisecvenţional este mult mai performant decât cel primit în 2001 şi cred că acest lucru este un mare progres pentru Serviciul de Imagistică din cadrul spitalului. Eu am pornit din anul 1983, de la un aparat de radiodiagnostic care se fabrica la noi în ţară, apoi am păşit spre ecografie, din 2001 la tomografie computerizată, de anul trecut ne-am bucurat că s-a achiziţionat aparatul de rezonanţă magnetică, iar acum un tomograf computerizat mult mai bun, de serviciile căruia foarte multă lume va putea beneficia. De exemplu, anumite contraindicaţii de la rezonanţa magnetică se pot rezolva cu tomografie computerizată, poate examina foarte bine aparatul cardiovascular. De asemenea, cu noul aparat se pot efectua bronhoscopii sau colonoscopii virtuale, ceea ce în Reşiţa nu era posibil până acum. Noi suntem pregătiţi să lucrăm cu acest aparat şi sperăm să fie şi alte generaţii care să beneficieze de alte progrese ale fizicii medicale”, a declarat dr. Victoria Roşoagă, medic-şef al Serviciului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul spitalului reşiţean.
În echipa proiectului se află şi dr. Corina Pera, fizician medical în tehnica de supraveghere a iradierii bolnavului. Aceasta susţine că „doza de radiaţii a aparatului este mult mai mică faţă de cea a computerului tomograf actual, din cauza multiplelor secţiuni cuprinse. Totodată, tubul de raze X o să aibă o durată de viaţă mult mai mare decât actualul aparat. În ceea ce priveşte amplasarea lui, acesta va fi situat într-o încăpere de 36 mp”.
Domnul Primar Mihai Stepanescu ce crede despre noul tomograf? Ce apreciaza?Ce spera el? Articolul e bun dar incomplet fara punctul de vedere al edilului. Va rog frumos: Sa nu se mai intample!