Noua strategie de dezvoltare a Reșiței, gândită la Cluj! De specialiștii Universității Babeș-Bolyai!

Universitatea Babeș-Bolyai, tot mai implicată în viitorul Reșiței! Specialiștii UBB vor realiza strategia de dezvoltare a municipiului printr-un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de 4 milioane de lei!

După fuzionarea Universității „Eftimie Murgu” cu Universitatea „Babeș-Bolyai”, instituția de învățământ din Cluj-Napoca anunță un proiect pe fonduri europene care va eficientiza administrația publică din Reșița. Specialiștii vor crea un sistem informatic integrat și o planificare echilibrată a nevoilor pentru ca reșițenii să acceseze mai simplu serviciile publice.

Decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării precizează că strategia se întinde pe o perioadă lungă de timp, cu un orizont până în 2030 și presupune desfășurarea unor cursuri de formare pentru angajații din administrația publică. „Vom oferi cursuri de formare pentru angajații administrației publice locale, astfel încât aceștia să fie pregătiți să se adapteze, să implementeze și să facă față noilor provocări administrative. Specialiștii FSPAC au deja experiență în realizarea strategiilor administrative, ei fiind cei care au conceput strategia actuală de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, precum și a altor comunități locale și zone metropolitane”, a declarat decanul Călin Hințea.

CITEȘTE ȘI: Fuziune parafată! Universitatea „Eftimie Murgu” devine Centrul Universitare UBB din Reșița!