Gruia Stoica n-are bani pentru ruinele de pe Semenic și din centrul Reșiței, dar dă 6 milioane de dolari pe Platforma RAFO!

explo 1000x200

Cere cu încăpățânare o avere pe Hotelul „Semenic” din centrul Reșiței, aflat în paragină de mai bine de un deceniu, deține mai multe clădiri aflate în ruină pe muntele Semenic, pentru care nu are niciun interes, în schimb, a cumpărat platforma industrială a rafinăriei RAFO de la Onești!

Platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești a fost achiziționată de o companie din grupul feroviar Gampet, deținut de Gruia Stoica. Costul se ridică la 6 milioane de dolari, plus TVA. „Tranzacția de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, transmit reprezentanţii companiei Roserv Oil. Societatea comercială proaspăt înființată în cadrul Grampet are ca țintă de piață segmentul de terminale logistice, atât pe partea de containere, cât și pe depozite pentru produse petroliere la nivel național. Pe platforma de la Onești urmează să fie desfășurat un proces de evaluare a instalațiilor existente, după care vor fi invitați parteneri specializați în producția de materii prime pentru a pune în funcțiune instalațiile disponibile. Locurile de muncă create sunt estimate la 200 în perioada următoare și la 600 pe termen lung.

CITEȘTE ȘI: Cu un pas în pușcărie, Gruia Stoica cere 1,25 milioane de euro pentru ruina „Semenic” din centrul Reșiței!