Cu un pas în pușcărie, Gruia Stoica cere 1,25 milioane de euro pe ruina „Semenic” din centrul Reșiței!

Hotelul „Semenic” e scos la vânzare pe un site de imobiliare, printre garsoniere și case la țară, în ciuda faptului că primarul Nelu Popa îl vrea în proprietatea municipalității, pentru a-l repune în funcțiune.

Popa a dezvăluit de mai multă vreme că intenționează să preia într-o formă sau alta „Semenicul”, dar SC Turist Semenic, firma lui Gruia Stoica, aflată în procedura falimentului, solicită un preț ireal de mare. Dacă nu s-a putut cu vorba bună, primarul Reșiței a solicitat instanței de judecată declararea falimentului, ceea ce ar permite vânzarea hotelului la licitație publică.

Până atunci, potrivit anunțului de vânzare, imobilul cu șase etaje și o suprafață de aproape 10.000 mp, este cotat la 1,25 milioane de euro. Se precizează în anunțul de pe site-ul de imobiliare că are 118 camere duble, fiecare cu baie, 12 fiind apartamente. Mai există 6 birouri, 3 restaurante, o sală de conferințe și o cramă. Este adăugat faptul că în camere există mobilier complet și că hotelul e racordat la toate utilitățile. Din exterior, cu ochiul liber, realitatea pare alta.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat recent, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare, pentru constituirea de grup infracţional organizat. Gruia Stoica mai are o condamnare, de doi ani și jumătate, cu suspendare.