Fuziune parafată! Universitatea „Eftimie Murgu” devine Centrul Universitar UBB din Reșița!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

După ce zvonurile s-au transformat în fapte concrete, iată că Universitatea „Eftimie Murgu” devine amintire. De acum, instituția de învățământ superior va fi cunoscută drept Centrul Universitar UBB din Reșița.

Senatul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a aprobat ieri absorbția Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, demers inițiat de UEM la începutul anului universitar curent și validat de structurile colective de conducere.

Reprezentanții instituției de învățământ superior din Reșița spun că această fuziune era absolut necesară pentru a ține pasul cu evoluțiile actuale ale educației, dar și pentru vizibilitate internațională.

Odată cu fuziunea prin absorbție, UEMR va deveni Centrul Universitar UBB din Reșița, la aproape jumătate de secol de existență a învățământului superior în oraș.

CITEȘTE ȘI: Condițiile de fuziune cu „Babeș Bolyai”: rămâne doar Facultatea de Inginerie, locul rectorului va fi luat de un director, iar decanii și prodecanii dispar!

Muzeul TM

Cu privire la procesul de fuziune, rectorul universității clujene, prof. univ. dr. Daniel David, precizează că „în acest fel integrăm UEMR în UBB, dar respectăm și încurajăm tradiția (prin Facultatea de Inginerie, pe care, în timp, dorim să o profilăm mai bine național/internațional) și excelența locală/regională (prin funcționarea programelor din extensie în logica academică a UBB), totul fiind gândit într-un parteneriat strategic cu autoritățile locale, pornind și de la unele componente validate ale experienței academice locale. Într-adevăr, vom merge la Reșița nu doar cu practicile academice ale UBB, ci și cu experiența UBB (inclusiv specialiștii proprii) în relația bidirecțională dezvoltarea locală/regională.”

La nivelul Ministerului Educației și Cercetării urmează ca fuziunea să fie formalizată prin parcurgerea etapelor prevăzute de legislația națională.

CITEȘTE ȘI: Fuziunea cu „Babeș-Bolyai”, și din cauza comportamentului neacademic avut de unii profesori! „Nu ne onorează deloc!”

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/