Fuziunea cu „Babeș-Bolyai”, și din cauza comportamentului neacademic avut de unii profesori! „Nu ne onorează deloc!”

mbmr 1000x100

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița n-ar fi putut continua să existe în primul rând din cauza numărului tot mai redus de studenți, dar la declin au contribuit semnificativ și unii profesori care au fost interesați doar de propriile buzunare!

Rectorul UEM, Andrade Bichescu, a explicat pentru expressdebanat.ro că fuziunea era aproape inevitabilă pentru ca Reșița să aibă în continuare învățământ superior. Scandalurile interminabile din universitate au împins și ele decisiv spre o astfel de variantă. Chiar și acum, când se stabilesc ultimii termeni ai fuziunii prin absorbție cu „Babeș-Bolyai”, pe holurile universității reșițene se vorbește despre bani, acuză Bichescu.

„Din respect față de universitate, față de colegii mei, față de haina universitară pe care o port, evit răspunsuri tip cancan pentru a nu intra în jocul saltimbancilor care au apărut în ultima perioadă cu tot felul de articole, cu subiecte pe care le tot auzim de la Congresul al Xlll-lea încoace. Nu este o noutate că universitatea a înregistrat anumite dificultăți financiare în ultima perioadă. Este o scădere a numărului de studenți care, din păcate, s-a înregistrat și la noi la universitate. Această scădere a numărului de studenți, din păcate, la noi la universitate nu s-a întâmplat doar ca urmare a scăderii natalității, ci și ca urmare a acestui comportament neacademic avut de unii membrii ai comunității noastre, ceea ce nu ne onorează deloc. În loc să căutăm să atragem contracte de cercetare, în loc să căutăm să implementăm tot felul de proiecte, noi ne ocupăm activitatea cu activități extracurriculare, înțelese doar de anumiți semeni. Nu își au locul astfel de atitudini și nu fac bine nici comunități noastre universitare, nici comunități noastre locale. Cu atât mai mult nu înțeleg de ce s-ar bucura cineva de la nivelul comunității locale dacă această universitate s-ar închide.”, a comentat Andrade Bichescu.

Muzeul TM

Rectorul UEM îi liniștește pe angajații care se tem că vor rămâne cu buzunarele goale, spunând că nu e nimic dramatic, situația urmând să se remedieze în cel mai scurt timp posibil. „Nici în ultimii ani situația nu a fost una roză, dar până la finalul anului s-a reglat întotdeauna. Nici de data asta nu este ceva care să nu fie rezolvat până la finalul anului.”, a mai spus Bichescu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/