Cele 4 mari centre universitare din Timișoara au bătut palma pentru constituirea Alianței Timișoara Universitară

Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Rectorii celor patru mari instituții de învățământ superior: Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” au semnat astăzi acordul de constituire a Alianței Timișoara Universitară. Cele patru entități educaționale vor colabora ca un organism în tot ceea ce înseamnă inovație universitară și dezvoltare a mediului educațional în vestul țării.

Cei patru rectori au vorbit despre cât de bine se vor completa toate cele patru domenii de activitate educațională. Alianța va fi formată din rectori, prorectori și cadrele decizionale ale fiecărei instituții, care vor forma un executiv în unanimitate. Cele patru centre universitare adună peste 35.000 de studenți, iar rectorii sunt de părere că această comunicare interuniversitară va fi una benefică și inovatoare în ceea ce înseamnă programe de cercetare și definirea unui centru unitar universitar.

Ce spun rectorii 

„Evident că suntem domenii diferite, dar am identificat multe puncte pe care le avem comune. Singuri suntem slabi. Nu are rost ca o universitate să investească în ceva în care cealaltă excelează. Vom avea proiecte de recrutare, mobilități și un mod sănătos de viață studențească”, a declarat Octavian Crețu, rectorul UMFT.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

„Este un hub de interconectare, unde tehnica sporită va fi un liant foarte bun. O să se împace foarte bine mediile universitare. Un exemplu poate să fie tehnica pe care o realizează UPT, care poate fi valorificată în medicină prin IT-iști”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT.

„Începe istoria viitorului. Cei ce se adaptează țin pasul. Pentru noi este un pas mic, dar sunt sigur că pentru mediul universitar din Timișoara va fi un pas mare. Pentru marile consorții, alăturarea de resurse este rețeta care va genera performanța viitoare. Acest lucru ne-a îndemnat și pe noi să punem umăr la umăr resursele pe care le avem în unitățile noastre (cercetători și studenți). Vrem să fim un atu pentru Timișoara, studenți și pentru regiune. Alături de noi vor aduce contribuție autoritățile locale, județene, regionale, mediul economic-social, toți factorii care vor să dezvolte Timișoara. Înainte de a fi un oraș turistic, Timișoara este un oraș universitar, acesta este brandul”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

„Iată că astăzi, prin maturitatea comunității academice, prin fiecare universitate prezentă, facem ce e mai bine. Dorim să aducem un plus de valoare comunității. După trei decenii de dialog, astăzi reușim să semnăm în numele unității academice pe care o reprezentăm și cu susținerea mediului pe care îl reprezentăm. Noi vom veni către dumneavoastră cu proiecte clare, la fel și către studenți mediul de afaceri. Ne-am gândit la proiecte de cercetare și vom prezenta alte provocări comunității. Suntem foarte deschiși către tot ce înseamnă comunitate. Conturăm o perspectivă frumoasă pentru Timișoara”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAMVB.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/