Noul director ABA Banat, pus în funcţie chiar înainte de inundaţii. „Ghinion! Nu am apucat nici să mă familiarizez cu numele localităţilor din Caraş-Severin şi Timiş”

Caius Parpală este noul director al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, cel care i-a luat locul lui Titu Bojin la conducerea instituţiei, cu acordul său, deoarece a dorit să facă „un pas în lateral”, pentru a se ocupa de campania pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, după cum chiar el afirma pentru Express de Banat.

Momentul în care Parpală a preluat funcţia nu este unul dintre cele mai fericite, judeţele Timiş şi Caraş-Severin luptându-se cu furia apelor. Parpală spune însă că lucrurile sunt sub control şi că încearcă să obţină fonduri de la Guvern pentru a susţine lucrările în zonele din Timiş şi Caraş, afectate de inundaţii.

„Probleme sunt în special în zona Lugoj, dar debitele staţionează în momentul de faţă. Şi în Caraş au fost probleme, dar cotele apelor nu mai sunt în creştere. Avem în plan mai multe lucrări, dar nu toate au fost finanţate. Sperăm ca în aceste zone unde au existat pericole majore să putem solicita hotărâri de Guvern pentru a finanţa lucrările”, a afirmat Caius Parpală.

leader board 728 x 90 px

În vârstă de 60 de ani, Caius Parpală a fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, iar trecerea nu a fost uşoară. Acesta recunoaşte că timpul a fost prea scurt şi încă nu s-a familiarizat nici cu numele localităţilor din Timiş şi din Caraş. „Pentru mine este destul de greu, pentru că vin dintr-o zonă unde problemele cu inundaţiile sunt mai rare. Am fost director la Arad, unde Mureşul este îndiguit şi nu prea sunt probleme. Dar e o provocare nouă, ca să zic aşa, pentru mine şi, ca să citez un clasic în viaţă, aş putea zice şi eu «ghinion». Recunosc că încă nu sunt familiarizat cu toate localităţile şi am prins aceste evenimente nefericite şi nedorite”, a precizat Caius Parpală.

Sursa foto: Newsar