Note declasificate: Chebuțiu a implicat UCMR în afaceri cu caracter evazionist de proporții!

Interceptările convorbirilor telefonice făcute de DNA confirmă: Chebuţiu şi Baaklini sunt parteneri şi în alte afaceri penale legate de Uzina Constructoare de Maşini din Reşiţa!

Inculpaţii Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au astăzi, la ora 12, la Curtea de Apel Bucureşti, al doilea termen al căii de atac pe care au declarat-o împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 1, prin care au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie. Mai exact, pentru afacerea penală cu motoare vechi găsite în curtea UCMR, vândute prin intermediul libanezului Said Baaklini la o valoare mult supraevaluată, în scopul obţinerii în mod ilicit de la bugetul de stat a sumei de 60 de milioane de euro, însemnând returnarea TVA aferentă tranzacţiilor fictive. Pentru cei doi va fi un adevărat maraton, de la o instanţă la alta, deoarece tot în această săptămână, la Curtea de Apel Timişoara, se va pune în discuţie propunerea DIICOT de arestare preventivă, propunere pe care Tribunalul Caraş-Severin a admis-o.

Despre ingineriile gândite de Adrian Chebuţiu şi puse în operă împreună cu soţia sa, Lăcrimioara Chebuţiu, şi omul său de încredere, Adrian Preda, încep să iasă la iveală tot mai multe lucruri, care nu fac altceva decât să explice de ce UCM Reşiţa a ajuns să nu mai valoreze nimic, oamenii să-şi piardă locurile de muncă, oraşul să se prăbuşească efectiv, în timp ce averea familiei Chebuţiu a devenit incomensurabilă.

Chebuţiu a avut spate puternic, cu siguranţă, a avut oameni grei care l-au protejat, pentru că doar aşa se poate explica lejeritatea cu care acesta punea la cale, telefonic, tot felul de afaceri, mai degrabă, murdare. Spre exemplu, din nota declasificată a unei convorbiri din 11 noiembrie 2010, dintre Chebuţiu şi libanezul Baaklini, „rezultă că aceştia sunt parteneri şi în alte afaceri, discutând despre o afacere comună cu firma Hidro Engineering, care face parte din acelaşi grup industrial ca şi SC UCM Reşiţa SA”, au reţinut procurorii DNA. Concluziile organelor de cercetare penală nu se opresc însă aici. „Cei doi reprezentanți ai SC UCM Reșița SA au implicat această unitate industrială de prestigiu într-o activitate cu caracter evazionist de proporții, care nu-i putea aduce niciun beneficiu, în pofida declarațiilor acestora în sensul că afacerea a fost concepută din perspectiva SC UCM Reșița SA ca o modalitate de a redresa situația economică precară în care se găsește această societate”, s-a mai reţinut împotriva lui Chebuţiu şi Preda.

Comments

  1. resitean says:

    Pe cine mai trage dupa ei la DNA?Dar, ce au facut serviciile secrete, de ce i-au lasat sa fure atat?Iar pt. DOAR 5 ani de puscarie(din care pot executa maxim 3) cred ca sunt destui care ar face la fel(daca ar putea) in schimbul averilor acumulate de acesti hrapareti!

  2. Dani says:

    Sa ne mai si distram >>>>>>>>>
    Din nota declasificată a unei convorbiri telefonice din exteriorul tarii, cand Dani Stanciu de la 24 ORE si Chebuţiu erau la finala de handbal„rezultă că aceştia sunt parteneri. Stanciu de la 24ORE, un ziar de prestigiu, s-a implicat într-o activitate cu caracter evazionist de proporții, 24 milioane a cheltuit pe o convorbirea telefonica facturata ziarului, fara a avea cotidianul un beneficiu.
    Ce dosar beton este asta. Cati au ramas pe drumuri ca unii au cheltuit banii ziarului, nici dupa judecata nu au primit salariile restante de cand a intrat publicatia in faliment ??? Eeeeeee