Noi titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor

emisiuni

Românii pot cumpăra, până pe 27 octombrie, trei tipuri noi de titluri de stat, emise de Ministerul Finanțelor în cadrul Programului Tezaur.

Acestea au maturitate de unu, trei, respectiv cinci ani și dobânzi de 3,5%, 4% şi 4,4%. Titlurile de stat au o valoare nominală de 1 leu, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans, iar veniturile obținute din ele sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
• Între 04 – 27 octombrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
• Între 04 – 26 octombrie 2021 pentru mediul urban și 04 – 25 octombrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.