Arieratele celor două spitale mari din Caraș-Severin propulsează județul în topul datornicilor

Zona de vest a țării este în topul restanțierilor față de Ministerul de Finanțe prin județele Timiș și Caraș-Severin. Cu 20,26 milioane de lei, Carașul este pe locul al treilea, după județele Constanța și Timiș. Situația rezultă din plăți restante mai mari de 90 de zile la bugetul general, înregistrate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale la data de 30 iunie 2019.

Din cele peste 20 de milioane de lei, Consiliul Judeţean Caraș-Severin înregistrează arierate de 11,43 milioane de lei prin Spitalul Județean de Urgență Reșița, iar alte 7,34 milioane de lei vin de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, datorii la furnizori și utilități.

Județul Timiș se află pe locul II în top cu 26,25 milioane de lei, din care Timișoara înregistrează 21,36 milioane de lei, iar municipiul Lugoj 4,13 milioane de lei.

publicitate ziar expresb 1000x100

Administrațiile publice locale din vest ar trebui să ia exemplu de la județele vecine care înregistrează zero arierate sau o sumă foarte mică. De exemplu, județul Arad are 1,11 milioane de lei datorii mai mari de 90 de zile, adică de 19 ori mai puțin decât Carașul, iar Hunedoara 0,50 milioane de lei, ca să nu mai vorbim de Mehedinți, Alba sau Sibiu, cu zero datorii la bugetul de stat.