Bani de oxigen! Consiliul Local Lugoj, convocat într-o ședință extraordinară pentru o situație extraordinară

Administrația locală lugojeană a reacționat la pericolul ca Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” să rămână fără oxigen, după ce furnizorul Linde a anunțat că va sista alimentarea cu oxigen a spitalului din cauza facturilor neplătite de beneficiar și a convocat Consiliul Local într-o ședință extraordinară pentru luni, 12 august.

Pe ordinea de zi este un singur punct, și anume rectificarea bugetului local, inițiator fiind primarul Francisc Boldea.
Se va transfera suma de 234.000 de lei de la capitolul „Autoritate executivă” – secțiunea de funcționare, la „Sănătate”, tot la secțiunea de funcționare, cu subcapitolul foarte important „transferuri între unități ale administrației publice – transferuri din bugetele locale, pentru finanțarea cheltuielilor curente din domeniul Sănătății”.

„În caz contrar, Spitalul Municipal Lugoj a fost informat că, dacă nu achită urgent suma datorată către Linde, va trebui să transmită data și ora la care să asigure accesul în incinta instituției pentru operatorii firmei, în vederea demontării și ridicării rezervorului criogenic (n.r. – cunoscut și ca tocătorul de oxigen), situație în care Spitalul Municipal nu mai poate funcționa.”, a declarat consilierul independent Liviu Brîndușoni.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Rectificarea de buget este singura soluție de ajutorare din partea autorităților locale, însă ea vine destul de târziu și la presiunea consilierilor din opoziție. Aceștia, prin vocea lui Claudiu Buciu, cer alocarea unor sume suficiente pentru plata tuturor arieratelor.
„Acum, în ceasul al 12-lea, Boldea s-a trezit doar pentru că va mai candida odată și a decis că trebuie să-și apere ce a mai rămas din imaginea lui, demult uitată de lugojeni, fapt pentru care a convocat, la solicitarea opoziției, o ședință de Consiliu Local prin care vrea să aloce bani pentru plata datoriei spitalului către furnizorul de oxigen. Îi solicităm pe această cale, dacă tot și-a dat seama că spitalul este important pentru lugojeni, să propună Consiliului Local și plata integrală a datoriilor existente față de furnizorii de medicamente și utilități.”, a spus Buciu.

banner 970 x 250