Nouă persoane au trecut cu brio concursul pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Spitalului de la Moldova Nouă

explo 1000x200

Unitatea spitalicească de la malul Dunării a tras linie în urma concursului organizat pentru ocuparea posturilor vacante care vizau trei categorii de personal medical: asistent medical, infirmieră și îngrijitoare curățenie, cele trei etape în vederea obținerii jobului (selecția dosarelor, evaluare scrisă, proba de interviu) fiind promovate de doar nouă candidați.

În cursul lunii iulie, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă a scos la concurs 12 posturi vacante:

6 posturi de asistent medical la Ambulatoriul de specialitate:
1 post de asistent medical la Sterilizare;
1 post de asistent medical la Spitalizare de zi/Camera de gardă;
2 posturi de infirmieră la compartimentul ATI;
2 posturi îngrijitoare de curăţenie.

În legătură cu modul de organizare a examinării și cu înștiințarea publicul interesat cu privire la acest aspect, Claudia Andraș, purtător de cuvânt al unității medicale de la malul Dunării, transmite pentru expressdebanat.ro: „Concursurile au fost organizate în conformitate cu H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, iar anunțurile de concurs au fost publicate pe site-ul spitalului, pe www.posturi.gov.ro, în Monitorul Oficial, într-un cotidian de largă circulaţie și afișate la sediul spitalului”.

Actualmente, dintr-un număr total de 26 de dosare depuse, doar nouă persoane au fost admise în vederea desfășurării activității în cadrul spitalului orășenesc, mai exact: opt asistenți medicali și o îngrijitoare de curățenie.

Cu privire la posturile rămase neocupate (un post de îngrijitoare de curățenie, din cele două scoase la concurs, și alte două posturi de infirmieră), reprezentanții unității medicale nu au oferit vreun detaliu care să vizeze organizarea unui nou concurs în acest sens.