Mai mulți bani pentru apa potabilă! Cine a decis majorarea și cât vom scoate din buzunar?

promovare online Timisoara Casa Auto

Prețul la apa potabilă va crește în județul Caraș-Severin, vizate sunt localitățile care fac parte din Asociația Acvabanat și care au achiesat la proiectul european de modernizare a rețelelor de apă și canalizare.

La Adunarea Generală a Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Acvabanat nu s-au prezentat reprezentanții administrației publice din Oțelu Roșu, Văliug, Domașnea și Oravița, iar reprezentanții localităților Caransebeș și Băile Herculane au fost împotriva majorării. Cu toate acestea, cu o majoritate de la 6 la 2 din cei prezenți, tariful la apa potabilă și canalizare a crescut cu 0,45 de lei. Cei care au votat pentru majorare au fost reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin și ai Primăriilor din Anina, Bocșa, Reșița, Moldova Nouă și Ocna de Fier.

promovare banner maxagro

În urma majorării, consumatorii vor plăti de acum un preț de 7,72 de lei pe metrul cub de apă consumată, împreună cu metrul cub de apă menajeră. Deși s-a afirmat de către reprezentanții Aquacaraș în teritoriu că se va majora doar cu indicele de inflație, în fapt prețul s-a mărit cu 6,1%, astfel că la o medie de 10 m.c. de apă consumată, contribuabilul va scoate din buzunare cu aproape 5 lei mai mult. Ultima majorare de preț a fost în ianuarie 2019.

publicitate tmc 640