Program de civilizare în Piaţa Reşiţa Sud

Roli Andrei, numit responsabil la SC Pieţe de către Consiliul Local, se laudă că a făcut ordine în Piaţa Reşiţa Sud, unde se practică, odată cu instalarea sa în funcţie, un comerţ civilizat. Pentru grupurile sanitare, spre exemplu, care arată groaznic, dă vina pe oamenii de la ţară, care nu ar fi obişnuiţi cu civilizaţia.

Lăsând la o parte legăturile de familie pe care Roli Andrei le are şi care, din câte se pare, au contat cel mai mult în numirea sa la conducerea SC Pieţe, CV-ul său nespunând mare lucru, Piaţa Reşiţa Sud nu arată atât deloc grozav, aşa cum susţine acesta. “Au fost corturi, era urât. Toată piaţa a fost insalubră. Am reuşit să o punem cât de cât la punct. Atenţie, este piaţă, acolo vin ţărani, oameni fără carte, fără şcoală, este de aşteptat să nu fie ca în farmacie. Totuşi, am reuşit să facem curăţenie acolo, am reuşit să mutăm oamenii, să avem un comerţ civilizat şi să fie cât de cât frumos”, a afirmat responsabilul de la SC Pieţe.
Roni Andrei a continuat să-i jignească pe pieţari, pe cei care plătesc bani grei pentru a-şi vinde produsele în piaţa din centrul oraşului. Întrebat fiind de ce grupurile sanitare arată groaznic, şeful de la Pieţe a dat din nou vina pe oamenii de la ţară. “Ne-am propus să implementăm un program de civilizare a ţăranului. Nu ştiu în ce măsură şi putem face asta, dar totuşi, parcă e altceva”, a spus Andrei.
Ţăranii care vând în Piaţa Reşiţa Sud au luat foc când au auzit declaraţiile lui Roli Andrei, dar nu vorbesc despre asta în faţa camerei de filmat, spun ei, pentru că se tem să nu-şi piardă mesele pe care îşi expun produsele. “Să ştiţi că sunt mulţi ţărani care se comportă mai civilizat decât orăşenii. E urât ce a zis despre noi”, a spus unul dintre comercianţi. “Mai bine spunea de ce ne ia 100 de lei pe lună abonament ca să mergem pe WC. Asta după ce le mai dăm vreo 70 de milioane pe an”, a spus un alt ţăran care vinde în Piaţa Reşiţa Sud. Cei mai mulţi însă pretind că nu folosesc grupurile sanitare din cauza faptului că sunt insalubre şi că preferă să meargă în barurile din apropiere.

“Am recomandat acestei societăţi scăderea tarifelor practicate pentru a proteja producătorii, comercianţii şi implicit  cetăţenii acestui municipiu. Totodată, recomandăm conducerii numită politic să fie mai prudentă cu laudele şi să sprijine municipalitatea ca, măcar în 2012 , reşiţenii să beneficieze de alocaţii bugetare”, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629094168315″]

Comments

  1. ANONIM says:

    SE VEDE CA TRECI CAM DES PE LA BIROUL PRIMARULUI SI ITI SPUNE DE CINE SA MAI SCRII RAU SUNTETI UN ZIAR CORUPT.