Anatoli Liber, în instanță cu ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Anatoli Liber. Acesta ocupa funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și cea de director la Aquacaraș.

Directorul de la Aquacaraș, Anatoli Liber a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare încă din luna mai a anului trecut. În urma evaluărilor, cei din Agenția Națională de Integritate au constatat că alesul județean de la acea vreme se afla în stare de incompatibilitate, începând cu data de 22.09.2008,  întrucât, simultan cu deținerea calității de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, deține și funcțiile de Președinte al Consiliului de Administrație, respectiv de Director General în cadrul S.C. AQUACARAȘ S.A. Inspectorii ANI spun că starea de incompatibiliate se sancționează. „Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul Agenției.

Directorul de la Aquacaraș poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ. De altfel, acesta a și luat calea instanței. „Am atacat decizia în instanță, iar acum așteptăm să se pronunțe”, a spus în această dimineață directorul, Anatoli Liber.