Ioan Borduz, suspendat din funcţia de primar?!

În Caraş-Severin sunt mai mulţi edili-şefi care au probleme cu legea penală. Trimişi în judecată de DNA sau DIICOT, unii dintre primarii localităţilor cărăşene îşi exercită în continuare funcţia, chiar dacă au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi de instanţele de fond şi de apel.

Omer Radovancovici, “Prinţul Clisurii”, a stat o bună perioadă în arest preventiv fiind acuzat de constituirea a unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări. Odată pus în libertate s-a întors la Primăria Pojejena şi chiar a participat la alegerile din 2008, când a fost reales de către cetăţenii comunei. Are o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu este definitivă, procesul său aflându-se în continuare pe rolul Curţii de Apel Braşov.
Radovancovici îşi vede liniştit de treabă în fotoliul de primar, la fel cu face şi Marius Mocanu, primarul Văliugului. Acesta a fost prins în flagrant luând bani, ceea ce face obiectul infracţiunii de trafic de influenţă. Trei ani şi trei luni de puşcărie este pedeapsa aplicată de Tribunalul Caraş-Severin, dar Curtea de Apel Timişoara a dispus supendarea acesteia. Astfel, odată revocată măsura arestului preventiv, Mocanu s-a întors la Primăria Văliug şi aşteaptă o decizie finală din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Lucrurile stau cu totul altfel în cazul primarului care, potrivit procuorilor DNA şi denunţătorului, a pretins şi primit şpagă suma de 47.000 de euro. Este vorba de Antonie Bunei, primarul comunei Zăvoi, judecat pentru luare de mită la Tribunalul Caraş-Severin. Şi acesta a petrecut câteva luni bune în arest, iar odată pus în libertate şi-a reluat atribuţiile de primar. Nu a respectat însă în totalitate obligaţiile impuse de instanţă, astfel că, Tribunalul Caraş-Severin l-a suspendat din funcţie.
În cazul lui Ioan Borduz nu s-au luat până acum niciun fel de măsuri preventive şi nu s-a pus în discuţie suspendarea sa din funcţie. Apărătorul său, avocatul Cosmin Bolosin, este convins că nici nu se va pune problema suspendării. “Dacă DNA-ul era convins că dumnealui e vinovat, cu siguranţă era propus pentru arestare preventivă, dar nu s-a luat nicio măsură procesuală procedurală de interdicţie de a părăsi ţara. Dacă erau indicii clare s-ar fi dispus de la început, pe lângă măsurile preventive, şi măsura suspendării din funcţia de primar. Dar întrucât nu există probe care să ducă la vinovăţia clară, nu pot să dispună suspendarea dumnealui”, a explicat avocatul Bolosin.

Comments

  1. LOSER says:

    DANI SATANCIU AR TREBUI SA SCRII IN CONTINUARE DE SPORT PT CA LA POLITICA NU TE PREA PRICEPI .
    JOS STEPANESCU.FRUNZAVERDE ESTE CEL MAI TARE DIN JUDET.