Vasilescu: „Conducerea PDL este nelegitimă!”

Preşedintele PDL Caraş-Severin a reacţionat dur după cele întâmplate sâmbătă, la Convenţia Naţională a democrat-liberalilor, când Vasile Blaga a fost ales preşedinte al partidului, în detrimentul Elenei Udrea şi al Monicăi Macovei.

Vasilescu, susţinător declarat al fostului ministru al turismului, se declară profund dezamăgit de situația creată în urma alegerilor de sâmbătă şi consideră atitudinea lui Blaga drept iresponsabilă, imaginea PDL fiind în pericol de a fi compromisă. Asta dacă nu cumva e compromisă deja. Vasile Blaga a fost desemnat câştigător din primul tur, având doar 37 de voturi în plus faţă de majoritatea necesară. Cifra care-l scutește pe Vasile Blaga de al doilea tur de scrutin este extrem de fragilă și felul în care a procedat comisia de numărare lasă loc de multe suspiciuni. Au apărut 256 sau 252 de voturi în plus, pe care COCNE şi Comisia de numărare nu pot să le explice”, a spus Vasilescu.

Cristian Petrescu, reprezentantul moţiunii Elenei Udrea în Comisia de numărare a voturilor, nu a semnat procesul-verbal de încheiere a numărării voturilor, iar membrii Comisiei de numărare au fugit cu listele de delegaţi şi listele de votanţi efectivi, dar şi cu procesele-verbale de numărare şi cu buletinele de vot. Asta susţine Vasilescu, care consideră că Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic.

Consecinţele scandalului de la Convenţia PDL ar putea fi dintre cele mai grave. Liderul judeţean se teme de divizarea partidului, despre care se tot speculează de sâmbătă seară încoace. Această situaţie riscă să-i îndepărteze pe mulţi dintre cei care se simt nedreptăţiţi de partid. Faptul că lui Vasile Blaga nu-i pasă arată că nu-l interesează partidul, dacă se rupe sau nu. Ceea ce este foarte grav. PDL îşi pierde şi bruma de credibilitate pe care o mai avea în ochii oamenilor”, a mai spus Vasilescu.

Comments

  1. hahaha reteta patentata