Vezi aici cum au votat la Congres membrii PDL din Caraș-Severin!

Deși conducerea filialei din Caraș-Severin a declarat că o susține pe Elena Udrea în lupta pentru șefia partidului, opiniile membrilor din județ au fost împărțite în această privință.

Vasile Blaga a preluat din această seară conducerea PDL la nivel național, spre nemulțumirea multora dintre democrat-liberalii cărășeni. Nicușor Vasilescu, președintele organizației Caraș-Severin, nu a putut fi contactat pentru a-și prezenta poziția vizavi de cele petrecute în capitală. Acesta declara, însă, cu mai mult timp în urmă, că o va susține pe Elena Udrea la preluarea conducerii partidului, pe motiv că l-a sprijinit în dezvoltarea stațiunii de pe Cerna.

Ceilalți delegați din Caraș însă au avut propria opțiune. „Am votat cu Vasile Blaga pentru că îmi doresc o schimbare în partid. Am pierdut cele două campanii electorale în care m-am înscris, din cauza lui Traian Băsescu. Am purtat discuții în contradictoriu cu cei din conducerea filialei Caraș-Severin, dar fiecare are opțiunea sa. Ei nu îmi pot impune cu cine să votez!”, a declarat Aurel Miclea, fostul primar al comunei Bozovici, încă membru în Partidul Democrat Liberal, pentru Express de Banat. Potrivit unor apropiați ai PDL, mulți dintre membrii democrat-liberali din județ au fost de aceeași părere.

Aceeași opțiune a avut-o și singurul parlamentar PDL din Caraș-Severin. „Am crezut cu tărie în moțiunea domnului Vasile Blaga și sunt convinsă că majoritatea membrilor PDL au ales, ca și mine, formula câștigătoare pentru soarta partidului, dar și a românilor. Începând din această clipă, putem vorbi despre un viitor PDL unit, o reconstrucție reală și de succes a partidului, bazată pe încredere, viziune și performanță”, a spus Valeria Schelean, deputat PDL.