Vasilescu îl desfiinţează pe Miclea. Şi invers!

Preşedintele PDL Caraş-Severin a declanşat un atac dur la adresa colegilor de organizaţie care l-au lucrat pe la spate şi au votat cu Vasile Blaga la Convenţia partidului, de sâmbătă.

UPDATE, ora 9.30

Miclea nu-i rămâne dator lui Vasilescu

Pe adresa redacţiei Express de Banat a sosit dreptul la replică semnat de Aurel Miclea, ca urmare a acuzaţiilor aduse de Nicuşor Vasilescu, pe care îl prezentăm integral. „Reacţia domnului preşedinte interimar al PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, nu face decât să scoată la iveală modul în care a înţeles domnia sa să respecte principiile democratice şi libertatea de exprimare a delegaţilor. Nu vreau să fac parte din acest circ mediatic creat de domnul Vasilescu, dar mă văd nevoit să demontez fiecare acuză adusă la adresa mea, deoarece declaraţia sa nu numai că este nefondată, dar chiar frizează ridicolul.

În primul rând, doresc să specific faptul că opţiunea mea de a vota moţiunea Blaga nu are nimic de-a face cu laşitatea sau să poată fi considerată un gest de dualitate. Domnul preşedinte Vasile Blaga a venit la Reşiţa, şi-a prezentat, spre deosebire de ceilalţi doi candidaţi, moţiunea în faţa noastră, a membrilor PDL din Caraş, şi am considerat că este cea mai bună opţiune pentru viitorul partidului. Dacă libertatea de exprimare şi de alegere este un act de laşitate în viziunea domnului Vasilescu, cred că acest lucru spune multe despre mentalitatea şi despre modul în care a condus până acum filiala.

În al doilea rând, în ceea ce priveşte atacurile josnice pe care le-a lansat împotriva imaginii mele şi a activităţii mele de primar, nu pot decât să spun că sunt manifestarea unui om care nu ştie ce înseamnă respectul şi nici ce înseamnă să pierzi cu demnitate. Am fost ales de locuitorii din Bozovici tocmai pentru că oamenii de acolo au avut încredere în mine. Am fost primar patru mandate şi, la ultima cursă electorală, aşa cum bine ştie domnul preşedinte al PDL Caraş-Severin, am avut de dus o luptă pe două fronturi. Una pentru funcţia de primar şi una, mult mai grea, cu o boală cruntă, pe care am câştigat-o şi care mi-a dat dreptul la viaţă. Eu nu am părăsit şi nu am uitat oamenii cu care şi pentru care am lucrat timp de 16 ani. Mărturie stau bunele relaţii pe care le am cu foştii colegi şi respectul reciproc pe care ni-l purtăm noi, bozovicenii. Un astfel de respect şi o astfel de demnitate depăşeşte, se pare, sfera de înţelegere a domnului Vasilescu.

De asemenea, am candidat la Camera Deputaţilor, cu cinci luni în urmă. Dacă eram un om care nu am făcut nimic pentru acest partid, de ce m-a propus şi m-a susţinut preşedintele filialei pentru această candidatură?

Expresii de genul Nu mă aşteptam să mă lucreze în halul ăsta” ţin de un limbaj de o factură ce nu merită a fi comentată. Nimeni nu v-a lucrat”, domnule Vasilescu! Dumneavoastră nu aţi înţeles că fiecare este liber să voteze cum doreşte. Că noi, cei cu state vechi în Partidul Democrat Liberal, alegem principiile, nu alianţele de conjunctură, alegem stabilitatea formaţiunii, nu propriile interese.

Cred că un lider veritabil are datoria de a coagula, nu de a dezbina, şi cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor de partid din Caraş-Severin. Nu opţiunea de a vota o moţiune sau alta distruge partidul, ci astfel de atitudini, care nu au nimic în comun cu comunicarea şi consensul politic”. 

Astăzi, ora 8.10

Aurel Miclea, despre care iniţial se spusese că ar fi un susţinător al Elenei Udrea pentru şefia partidului, s-a sucit înainte de alegeri şi a optat pentru Blaga. La fel au procedat şi alţi democrat-liberali din Caraş-Severin, ceea ce l-a determinat pe Vasilescu să ia atitudine. Ca președinte al filialei județene am datoria de a lua poziție față de cele ce se întâmplă în interiorul ei. Nu pot să mă fac că nu văd gestul domnului consilier județean Aurel Miclea. Am văzut și declarațiile din presă ale lui Aurel Miclea, în care considera că din cauza lui Traian Băsescu a pierdut alegerile locale și parlamentare. Personal cred că acele alegeri le-a pierdut numai din cauza faptului că, atât timp cât a fost primar la Bozovici, indiferența era cuvântul de ordine față de locuitorii comunei, comună în care ajungea extrem de rar, de doar câteva ori într-o lună. Ba, mai mult, și atunci când ajungea la Bozovici, domnul Miclea era mai degrabă de găsit la diverse jocuri de noroc decât la Primărie”, a declarat Vasilescu. Imediat după alegerile interne din PDL, Miclea declarase pentru expressdebanat.ro: „Am votat cu Vasile Blaga, pentru că îmi doresc o schimbare în partid. Am pierdut cele două campanii electorale în care m-am înscris, din cauza lui Traian Băsescu. Am purtat discuții în contradictoriu cu cei din conducerea filialei Caraș-Severin, dar fiecare are opțiunea sa. Ei nu îmi pot impune cu cine să votez!”

Liderul PDL Caraş-Severin nu înţelege atitudinea lui Miclea atâta vreme cât, spune el, nu a impus nimănui cu cine să voteze. Este normal ca orice politician să-și asume ceea ce crede și votează. Deși au fost printre primii care au anunțat că vor vota moțiunea Elenei Udrea, fără să le ceară cineva o poziționare față de cele trei moțiuni, Aurel Miclea şi o altă persoană care, efectiv, a luat bani de la partid, fiind angajată acolo, determinați de situații și motivații pe care le putem doar presupune, au uitat cele de până atunci și au descoperit, peste noapte, altă tabără. Și Aurel Miclea, și delegații de pe Clisură și Valea Almăjului. Nu mă aşteptam să mă lucreze în halul ăsta. Sunt oameni fără caracter! La Bucureşti, în seara de dinaintea alegerilor, au primit ordin cum să voteze, iar până la urmă s-au conformat, acţionând fără demnitate”, a mai spus Nicuşor Vasilescu.

Nu am obligat pe nimeni să voteze ca mine, însă mă deranjează când văd un om, precum Miclea, care nu a făcut nimic pentru partid în ultimul an, acţionând ca un laş!”, Nicuşor Vasilescu, preşedinte PDL Caraş-Severin

Comments

  1. se pare ca cele 30- 40 de voturi pentru intrarea in turul doi a doamnei blonde s-au pierdut prin smarcurile banatului de munte ;-).tic tac tic tac