Nicolae Robu, vehement împotriva lui Crin Antonescu: „El nu poate răspunde entuziasmant, de fapt, nu poate răspunde decât, oral, prin tăcere, în scris, prin liniuță”

Liberalii din Timiș se opun vehement revenirii lui Crin Antonescu în prim-planul partidului, în speță pentru lista de candidați la alegerile europarlamentare. Nicolae Robu consideră că este nepotrivit ca Antonescu să deschidă lista și precizează, într-un răspuns destul de vehement, că omul politic nu a mai făcut nimic în ultimii cinci ani.


Din nou, Robu a punctat că el este un om onest și direct, drept pentru care spune că a răspuns când a fost întrebat, deși nu e în temă despre cum se va întocmi lista candidaților: „Nu știu cum se intenționează să se facă lista, sincer, pt că, după cum cunoașteți, nu fac parte din conducerea centrală a partidului și nici nu sunt un tip băgăreț din fire, deci n-am participat la nicio discuție pe acest subiect. Dar, n-aș fi eu dacă nu v-aș răspunde tranșant la întrebare, la întrebări, de fapt”, a punctat edilul când a fost întrebat ce părere are.

Ori faci ceva, ori măcar dai în PSD

Robu a spus că Antonescu nu poate satisface electoratul liberal, care poate fi impresionat fie de realizări, fie de lupta cu PSD. „Așadar: nu consider potrivit ca dl Antonescu să deschidă lista PNL, mai mult, nu consider potrivit ca dl Antonescu să fie pe listă, pe orice poziție. Electoratul PNL, acea parte a societății românești care ar putea deveni electorat PNL au cu totul alte așteptări pt lista de candidați PNL a anului 2019. Vor oameni care la întrebarea atât de în vogă în 1990, «ce-ai făcut în ultimii 5 ani?», categoric readusă în actualitate în 2019, să aibă ce să răspundă, pe cel puțin două coordonate: pe de o parte, în lupta cu PSD; pe de altă parte, în planul realizărilor lăsate în urmă ”, a punctat Robu.

Totuși, primarul Timișoarei îi recunoaște elocința lui Antonescu, despre care spune că e cel mai bun vorbitor. „Ori, oricât de bun vorbitor este dl Antonescu – și este cel mai bun vorbitor, eu așa îl consider și acum! -, la întrebarea menționată, el nu poate răspunde entuziasmant, de fapt, nu poate răspunde decât, oral, prin tăcere, în scris, prin liniuță”, a precizat Robu.


Fără discuții în cercuri conspirative

Dacă Claudiu Buciu a declarat la Lugoj că îi reproșează lui Antonescu apropierea de Dragnea, Robu nu a pomenit nimic despre USL. Era și greu, pentru că tocmai ca și candidat USL a ajuns să câștige primul mandat de primar al Timișoarei. Robu a spus că nu îi place să își vorbească adversarii pe la spate. „Asum această declarație, pt că eu țin cu adevărat la PNL. Și asta presupune inclusiv luare de atitudine pe subiecte sensibile, cu voce tare, bărbătește, public, nu în șoaptă, în cercuri mai mult sau mai puțin conspirative, cum s-a cam ajuns să se întâmple”, a conchis Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: „PNL trebuie reformat, nu otrăvit în continuare cu astfel de treziți din somn doar de perspectiva unor funcții publice bine plătite”