Ripensia a câștigat și al doilea amical, într-o zi în care a bifat două transferuri. Concluziile lui Pelici

Ripensia Timișoara s-a impus cu 5-1 în amicalul jucat vineri cu echipa din Liga a V-a a Universității de Vest. A fost al doilea amical, cel de la finalul perioadei de pregătire fizică, și totodată ultimul de dinaintea cantonamentului din Antalya. Alexandru Pelici este mulțumit de cum decurge treaba până acum.


Ripensia a deschis scorul din minutul 15, prin Hecsko. UVT-ul putea să egaleze în minutul 28, când Vucea a obținut un penalti și tot el l-a executat. Horațiu Moldovan a apărat însă, iar Pîrjol a reluat în bară. Tînc a mărit diferența în minutul 40, iar înainte de pauză, Vucea a marcat pentru 2-1. Imediat după reluarea jocului, Dumiter a marcat, și tot el a înscris și în minutul 70. Scorul final s-a stabilit după un penalti marcat de Călin Toma.

Vineri dimineața, au semnat cu Ripensia Andrei Tînc și Horațiu Moldovan, ambii pe jumătate de an. De la amical a lipsit Mansour, care are probleme cu viza. Ștefan Dobre doar s-a antrenat, iar Stoi a stat din cauza unei accidentări la umăr, dar va reveni. În schimb, Ungureanu e indisponibil jumătate de an.

Ripensia Timișoara: Moldovan, Străuț, Tînc, Hecsko, Ardelean, Anghelina, Burdeț, Chera, Șter, Șimian, Bădăuță.

Au mai intrat în repriza a doua: Păduraru, Popa, Țiereanu, Apro, Toma, Dobie, Zaluschi, Monea, Istrătescu, Cluci, Dumiter.

Universitatea de Vest: Rusu, Grunță, Costesc, C. Popa, F. Olariu, Pătrașcu, Băban, Ciobanu, Pîrjol, Vucea.

Au mai intrat: Vlasici, Imbrescu, Stănilă, M. Olariu, Meșter, Totic, Brănișteanu, Muj, Ștreango.

Pelici e mulțumit de prima parte a pregătirilor. „Astăzi am încheiat prima etapă a pregătirilor de iarnă, cea a acumulărilor fizice, cu acest joc, pe un teren bun, pe care s-a putut pasa. Am întâlnit o echipă bună, un adversar care ne-a pus în destule situații probleme. Mă bucur că am reușit să terminăm acest cantonament fără evenimente neplăcute. Toți băieții sunt sănătoși, s-au pregătit bine, îi felicit pentru asta. Urmează a doua etapă, cea a jocurilor de pregătire, în care ne axăm mai mult pe factorul tehnico-tactic și încercăm să reglăm problemele de joc care există în acest moment. De când am început pregătirile apare concurență în ceea ce privește lotul de jucători, stabilirea primului 11 cu care să abordăm primul joc de campionat”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul a căutat jucători U21 cu care să completeze lotul pentru Antalya. „Cred că se va îndrepta, sperăm să se îndrepte vremea și să nu mergem degeaba acolo, să fie la fel ca la noi. Vom vedea acolo ce va fi. În mare parte lotul este stabilit. Sunt 24 de jucători, astăzi au fost 25 de jucători. Nu sunt mari probleme vizavi de lot, nu sunt mulți jucători care ar trebui să cadă. Vom vedea și în funcție de situația lor contractuală. De modul în care se va înțelege clubul cu ei și cu cluburile la care aparțin, și aici mă refer la Vlad Chera, care aparține de Viitorul. În funcție de ce se va întâmpla vom stabili cine va rămâne acasă. Din punctul meu de vedere, sunt mulțumit de absolut toți jucătorii. Sunt jucători care se pot integra la noi, mă refer la cei sub vârstă, care au adus un plus la acest capitol. O surpriză plăcută este și Dobie, juniorul Ripensiei”, a explicat tehnicianul.

În Turcia, nu vor veni alți jucători. „Nu așteptăm întăriri în Antalya. În Antalya ne dorim să ne cristalizăm asupra unui 11 cu care să abordăm returul și vedem dacă într-adevăr, va mai fi nevoie de un jucător, pe ce poziție va fi nevoie. Sper să ne ajute și vremea. Adversarii sunt adversari puternici. Sperăm să ne ajute să ne edificăm dacă mai avem nevoie de jucători la întoarcere din țară”, a adăugat Pelici.

Echipa pleacă luni în Antalya.