Informatica Timișoara nu se predă! Cu formula de avarie, campioana a fost aproape de o surpriză

Informatica a cedat cu 2-1 în primul meci oficial din acest an, jucat acasă cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, după o partidă în care bănățenii au reușit să egaleze formația vizitatoare. Evoluția dă speranțe clubului, mai ales după ce etapa trecută, timișorenii au pierdut cu 5-0 la „masa verde” meciul cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, deoarece au decis să nu se prezinte.

La acest joc, Informatica nu i-a putut utiliza pe sârbii Eugen Morariju, Marko Bogdanovic și Stojan Milovac, deoarece celor trei nu li s-au rezolvat problemele cu vizele. Gazdele au început cu Lungu în poartă, Nastai, Ilaș, Gavrilă și Toader. Timișoara a rezistat 16 minute fără gol, până când a marcat Barna Szecsi și a ratat câteva ocazii importante. După 0-1 la pauză, Oaspeții au atacat insistent, dar Teddy Lungu a rezistat foarte bine. Până la urmă, în minutul 33, Darius Nastai a egalat. Experiența și-a spus cuvântul, iar cu nici două minute înainte de final, oaspeții au marcat prin Tamaș Milkos.

Antrenorul Daniel Rupa a avut cuvinte de laudă pentru echipă. „A fost un meci greu, la fel cum vor fi meciurile rămase pe care le avem de jucat. Vor fi numai meciuri grele. Eu le-am spus că pentru fiecare dintre noi aceste meciuri reprezintă un test al maturității, al disciplinei sportive, ținând cont că sunt foarte tineri și vin de la o altă disciplină. Este prima oară când am lucrat cu ei, de trei săptămâni. Sunt foarte mulțumit de atitudine. Tactic, mai este de lucrat. Sunt nemulțumit de rezultat, ca de altfel cred că toți timișorenii. Toată săptămână le-am transmis că am încredere în ei și nu am făcut-o doar ca să încerc să ridic moralul unora dintre ei. Am văzut ce se joacă, sunt în fenomen de trei ani și jumătate. Știu ce pot juca ei. Nu mă așteptam să le ținem piept chiar cum am ținut în seara aceasta, dar nu m-am așteptat nici să ne facem de râs, cum se vehicula prin oraș, că vom fi ciuca bătăilor. Echipa adversă e o echipă foarte bine organizată, cu experiență. Pe final au forțat și ei puțin”, a declarat Rupa.

Campionatul se întrerupe pe fondul programului echipei naționale. Informatica va juca următorul meci în optimile Cupei României, la Miercurea Ciuc.