Patru liberali, în cărți pentru Primăria Timișoara. Nica: Nu l-am exclus nici pe fostul primar Nicolae Robu

nica robu

Alin Nica, președintele PNL Timiș, îl reconsideră pe Nicolae Robu și spune că este unul dintre cei patru liberali care s-ar califica să candideze la Primăria Timișoara în 2024. Alin Nica nu exclude în continuare ca inclusiv el să fie cel care intră în luptă pentru poziția principală de pe CD Loga nr. 1, dacă va fi cel mai bine plasat în sondaje. 

Liberalii din Timiș se pregătesc deja pentru alegerile locale din 2024, atunci când speră să obțină voturile necesare pentru recâștigarea Primăriei Timișoara. În calcul sunt patru personalități locale, spune Alin Nica. Teoretic, cel care se va poziționa cel mai bine în sondaje va fi candidatul susținut de PNL.

„Noi avem în momentul de față 4 posibili candidați pe care îi urmărim și în funcție de performanța lor publică ne vom hotărî care este cea mai bună variantă pentru PNL. Vi-i pot spune, nu e secret. Este Cosmin Tabără, actualul viceprimar al Timișoarei, este Marilen Pirtea, rectorul UVT, fostul primar Nicolae Robu – pe care nu l-am exclus nici pe el din această evaluare – și pot fi chiar și eu. Știu că se discută și acest lucru, nu am exclus nici această variantă, deși am mai declarat că eu aș prefera să mai continui la consiliul județean cu încă un mandat fiindcă așa este normal, să îți duci la bun sfârșit proiectele pe care le-ai început. Vom lua decizia care este cea mai favorabilă PNL, care să ne aducă maximum de voturi în 2024.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș, pentru expressdebanat.ro.

Întrebat dacă l-a iertat pe Nicolae Robu pentru acuzațiile aduse după ce PNL a pierdut Primăria Timișoara în 2020, Alin Nica a răspuns: „Nu mai țin minte. Nu țin minte în general cuvintele spuse la mânie și la supărare. Mai are opozanți în PNL, sigur că mai are, cum am și eu, cum are fiecare.”

Relația între Alin Nica și Nicolae Robu s-a deteriorat considerabil după ce PNL a pierdut Primăria Timișoara în favoarea lui Dominic Fritz. Alin Nica declara în prima conferință de presă susținută după câștigarea alegerilor la CJ Timiș că votul dat de timișoreni a fost unul anti-Robu, nu anti-PNL.

La rându-i, fostul primar l-a acuzat pe Alin Nica de faptul că ar fi îndemnat electoratul să voteze candidatul USR pentru funcția de primar. Nicolae Robu l-a susținut apoi, la șefia PNL Timiș, pe unul dintre contracandidații lui Alin Nica, primarul de Buziaș Sorin Munteanu sau deputatul Claudiu Chira, în prezent parlamentar Forța Dreptei.

Fostul primar al Timișoarei a anunțat că va candida din nou la alegerile din 2024, cu precizarea că deocamdată nu s-a decis dacă o va face din partea PNL sau în calitate de independent.