Atacuri la scenă deschisă între Nica și Robu, în preambulul alegerilor din PNL Timiș. Nica: „Nu construim un partid de interlopi. Robu îi poate recupera în proiectul lui dubios de a redeveni primar”

nica robu

Cu o zi înainte de alegerile interne din filiala PNL Timiș, Alin Nica, interimarul din fruntea filialei și candidat în cadrul scrutinului de sâmbătă, a lansat o serie de atacuri la adresa fostului primar al Timișoarei Nicolae Robu despre care spune că stă în spatele celor care au generat scandalul de la PNL Timișoara din 3, respectiv 31 iulie. 

„Acești 20-30 de oameni care au provocat scandalul sunt practic adevărata moștenire a perioadei PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar și pe care Nicolae Robu a lăsat-o să se organizeze fără să intervină. Cred că poate chiar i-a convenit, pentru că aceste personaje îi asigurau o perdea de protecție prin care nu treceau nemulțumirile membrilor adevărați ai PNL. Grupul de forță din jurul lui Robu s-a trezit fără privilegii, deodată, și au reacționat contondent, violent, pe măsură. (…) Am greșit crezând că talibanii din jurul lui Robu pot deveni membri buni ai PNL. Acum avem dovada clară că acest lucru nu este posibil, iar prețul pe care îl plătim este foarte mare și îl vom deconta noi, cei care muncim pentru acest partid, în timp ce creatorul acestui mecanism odios scrie în continuare pe Facebook și se victimizează.”, a declarat Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.

Nica apreciază că „răul făcut de cei din gruparea interlopă va fi foarte greu de șters”.

„Cred că alegerile de sâmbătă sunt pentru PNL Timiș un punct de cotitură, începem reconstrucția partidului și va fi foarte greu deoarece nu începem de la zero, ci de la -100, după evenimentele petrecute la alegerile din organizația Timișoara. (…) Noi nu construim un partid de interlopi, așa că Nicolae Robu îi poate recupera în proiectul lui dubios de a redeveni primar. Îi lăsăm pentru domnia sa. (…) Am informații că a fost clar în spatele acestor și chiar le-a stimulat și le-a încurajat. Va fi pedepsit atunci când vor fi dovezile indubitabile. Depinde de gravitatea situației, dar nu aș merge așa departe să presupun ce va face domnul Robu.”, a explica Nica.

Robu, reacție la „declarațiile de mojic” ale lui Alin Nica

„Îmi asum vina de a fi fost tolerant cu ei timp de 4 ani, din 2016 până în 2020 când au încălcat non stop statutul partidului și, mai mult, de a-i fi promovat direct și indirect în funcțiile din partid pe care le ocupă astăzi! Iar pe Alin Nica, inclusiv în funcția administrativă de președinte CJT, funcție pe care, în acel context din septembrie 2020, cu contracandidații avuți, ar fi câștigat-o, în postura de candidat PNL, absolut oricine. De fapt, cine știa cine este Alin Nica în momentul votului?!”, a declarat Nicolae Robu.

Fostul primar al Timișoarei îi îndeamnă pe liberali să voteze, sâmbătă, unul dintre cei doi contracandidați ai lui Alin Nica: primarul Buziașului Sorin Munteanu sau deputatul Claudiu Chira.

„Acești indivizi au făcut atmosfera în PNL Timiș irespirabilă! Ei sunt cauza circului penibil de la alegerile din organizația Timișoara, cu care nu numai filiala Timiș a PNL s-a făcut de râs, ci întregul PNL a ajuns de râs, cum n-a mai fost niciun partid în România în toți acești ani scurși de la Revoluție! Cine sunt, oare, «interlopii»?! Cei ce nu sunt lăsați să-și exercite dreptul statutar la vot sau cei ce nu-i lasă?! Unde s-a mai întâmplat ca 320 de membri ai unei organizații, cu toate condițiile îndeplinite, să nu fie lăsați să voteze, numai și numai pentru că au o altă opțiune decât «conducerea»?! (…) Ce fel de om este acest Alin Nica, dacă a fost în stare ca, în timp ce eu îl promovam pe toate canalele, inclusiv prin mesh-urile în care m-am pozat alături de el, el să pună la cale materiale grafice împotriva mea, cu îndemnuri de a fi votat în cuplu cu el contracandidatul meu?!”, a concluzionat Nicolae Robu.

Pentru conducerea filialei PNL Timiș și-au înscris candidatura Alin Nica, primarul Buziașului Sorin Munteanu și deputatul Claudiu Chira. Candidatura lui Alin Popoviciu a fost respinsă, pe motiv că este, statutar, exclus din partid.

Cei doi candidați la posturile de prim-vicepreședinți, susținuți de Alin Nica, sunt deputatul Marilen Pirtea și actualul secretar general al filialei, primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza. Candidați pentru pozițiile de vicepreședinți sunt: Ștefan Varga, Sorin Supuran, Nicolae Colhon, Alexandru Proteasa, Raul Cozarov, Ionuț Gaiță, Vasile Graur, Darius Postelnicu, Filip Petru, Cosmin Tabără, Ionel Lupu, Balint Petrescu, Vasile Andraș Sauca, Nelu Balaș, Marcel Avram, Luchian Savu, Florin Bucur și Octavian Crețu.

Alegerile au loc de la ora 11, la Sala Olimpia din Timișoara. Este estimată prezența a 900 de liberali. Nici președintele PNL Ludovic Orban, nici premierul Florin Cîțu nu vor fi prezenți la eveniment.