Nica, ironic la adresa lui Sorin Munteanu: „Am încredere că dacă se perfecționează, în viitor poate să câștige încrederea oamenilor”. Replica lui Munteanu

sorin munteanu alin nica

Alin Nica îi dă șanse minime de câștig contracandidatului său la șefia PNL Timiș, Sorin Munteanu, și spune despre primarul Buziașului că ar avea frustrări care au legătură cu faptul că și-ar fi dorit să fie candidatul liberalilor la președinția CJ Timiș. 

„E un coleg primar pe care îl respect, îi înțeleg frustrarea, chiar empatizez cu el. Știu că a vrut să fie președinte de CJT în locul meu și nu l-au vrut primarii. Are șanse destul de mici să câștige. Cred că nu este ușor. Poate încă nu e pregătit pentru a-și asuma funcția de conducere, dar am încredere că dacă se perfecționează, pe viitor poate să câștige încrederea oamenilor. Am o părere foarte bună despre el ca primar și m-am gândit să îi ofer o poziție în viitorul BPJ – am o singură rugăminte: să fie mai atent cu declarațiile pe care le face pentru că va fi greu să explice cum stă la aceeași masă cu Ana Pauker și Petru Groza.”, a declarat Alin Nica.

La rândul său, Sorin Munteanu respinge ideea potrivit căreia ar avea frustrări vizavi de faptul că nu a fost candidatul PNL la conducerea CJ Timiș.

„Nu am niciun fel de frustrare. Referitor la alegerile care au fost în partid la vremea respectivă, forțate de doi partizani ai dânsului, Dănuț Groza și Petru Roman, care i-au susținut candidatura la consiliul județean, să își aducă aminte domnul Nica faptul că am pierdut la două voturi, unul al unui primar de ALDE și a unui viceprimar. Șapte dintre primarii PNL nu au votat. Dacă votau, probabil că aș fi câștigat eu. Dacă aveam frustrări puteam să continui prin a cere să voteze toți primarii. Eram conștienți cu toții că oricine ar fi candidat din partea PNL ar fi câștigat pentru că așa era valul partidului. Și-a trădat proprii simpatizanți, partizani. Primul pe care l-a executat a fost primarul Petru Roman, care a fost cel mai vehement, alături de Dănuț Groza, în susținerea lui, la vremea respectivă. Nu poate avea un caracter loial, de echipă, atâta timp cât îți trădezi proprii soldați sau generali.”, a declarat Sorin Munteanu.

Cu privire la traiectoria sa profesională, Munteanu spune că are aproape 30 de ani de management la firme private și de stat și o vechime în partid de peste 25 de ani.

„Când eu eram președinte de partid în anii 99-2000, dânsul abia atunci își termina școlile, liceul, generala, nici nu știu câți ani are domnul Nica. Nu văd de unde a acumulat dânsul atâta experiență: din cele trei mandate de primar la Dudești? Referirea la Ana Pauker și la Petru Groza a fost una de invidie a celor doi cu privire la modalitatea în care s-au făcut alegerile și în care se execută alegeri – mă refeream nu doar la cele de la Timișoara poate mai mult la cele de la Lugoj. Nu am cum să stau la masă cu Ana Pauker și Petru Groza, probabil că Ceaușescu e acolo cu ei la masă.”, a concluzionat Munteanu.