Deputatul Claudiu Chira, cu o zi înainte de alegerile în care candidează pentru șefia PNL Timiș: „Mă gândeam să nu iau parte la această mascaradă”

claudiu chira

Parlamentarul Claudiu Chira, unul dintre cei trei candidați înscriși în cursa pentru președinția PNL Timiș, a declarat că se gândește dacă va mai participa sau nu la scrutinul organizat sâmbătă, la Timișoara. „Cele mai mari șanse, la cum vor fi organizate aceste alegeri, le are Alin Nica.”, mai spune liberalul.

„Mă și gândesc ce să fac, mă gândeam chiar să nu iau parte la această mascaradă care va fi pusă în operă mâine de aceeași regizori, Alin Nica și Dănuț Groza. Mă bucură și că președintele partidului a refuzat invitația de a fi prezent la Timișoara pentru a nu gira acest fiasco, această mascaradă pe care o regizează Alin Nica. Din ce cunosc, nici premierul Florin Cîțu nu va fi prezent. Alți lideri importanți din țară au refuzat, la rândul lor, invitația, inclusiv lideri din regiune. Nimeni nu vrea să își alăture imaginea de această organizație și de viitorul președinte, că cele mai mari șanse, la cum vor fi organizate alegerile, le are Alin Nica și, din ce am observat, nimeni nu prea vrea să se alăture acestei construcții.”, a declarat deputatul Claudiu Chira.

Cu 24 de ore înainte de scrutinul programat pentru conducerea PNL Timiș, președintele interimar al filialei, Alin Nica, s-a declarat dezamăgit de Claudiu Chira și spune că a încheiat orice relație politică cu acesta.

„Îl consider un eșec. Un eșec al meu personal pentru că e o greșeală pe care am făcut-o când i-am acordat încredere și, ca de obicei, se întâmplă ca unii oameni să dezamăgească. E destul de greu să diger acest eșec pentru că l-am ajutat personal în momente în care nimeni nu îi mai dădea nicio șansă, în momente în care i-a fost cel mai greu în viață. I-am întins o mână când toți îi întorceau spatele. Așa cum m-a dezamăgit pe mine cred că la fel îi va abandona și pe cei pe care îi va susține cu atâta ardoare. Am înțeles că i s-au făcut promisiuni să fie ministrul Agriculturii. Am luat-o ca pe o glumă foarte proastă. Relațiile noastre din punct de vedere politic au luat sfârșit când s-a manifestat prin acele mineriade politice pe care le-a organizat. Cred ca PNL e prea sus pentru el.”, a spus Alin Nica.

În replică, Chira a spus: „Eu când văd o nedreptate, o spun cu voce tare. Am acționat în acest fel și când domnul Robu a fost președintele PNL, când am observat o nedreptate am semnalizat-o, la fel și acum când am văzut ce au încercat domnii Alin Nica și Dănuț Groza. Pe unii deranjează adevărul, dar asta este.”

Claudiu Chira a candidat și la șefia PNL Timișoara, însă nu a putut vota din cauză că nu a primit, din partea organizatorilor, brățara care să îi asigure accesul în incinta sălii în care au fost amenajate cabinele de vot. Chira a obținut 119 voturi, în timp ce viceprimarul Cosmin Tabără, susținut de Alin Nica, a câștigat conducerea PNL Timișoara cu 238 de voturi.

CITEȘTE ȘI: Haos și îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara. Scrutinul, organizat cu jandarmi și polițiști la ușă