Primăria Timișoara caută constructor pentru o nouă creșă în zona Bogdăneștilor, cu bani europeni

În zona Bogdăneștilor din Timișoara va fi construită o nouă creșă, în urma unei investiții de peste 1,2 milioane de euro, bani europeni. Primăria Timișoara a lansat licitația publică pentru a găsi o firmă care să realizeze noua construcție.

Primăria Timișoara anunță că a demarat achiziția pentru desemnarea unei firme care să realizeze o nouă creșă în zona Bogdăneștilor. Unitatea va avea parter și un etaj și va fi construită pe o parcelă cu o suprafață de 3.000 mp. În total, clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.100 mp și va găzdui, la parter, patru săli pentru grupuri de copii, patru dormitoare, spații tehnice/depozitare, un spațiu multifuncțional, un cabinet medical și grupuri sanitare. De asemenea, la etaj vor fi realizate spații administrative, o bucătărie, spații tehnice/depozitare, o spălătorie și spații pentru socializare.

Încălzirea și prepararea apei calde menajere se va realiza cu două centrale termice cu funcționare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi și un sistem cu panouri solare. Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1770 mp”, a detaliat Primăria Timișoara,

leader board 728 x 90 px

Finanțarea pentru realizarea noii creșe din zona Bogdăneștilor se va realiza cu bani europeni, în cadrul Programului Operațional Regional. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 1,2 milioane de euro, cu TVA inclus, iar durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni.

În total, Primăria Timișoara vrea să construiască cinci creșe în oraș și are deja cu fonduri europene trei proiecte: o creșă în zona de nord- Lipovei, una pe str. Cocea- Ciarda Roșie și cea de pe Calea Bogdăneştilor. „Pentru primele două, procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a ofertelor. De asemenea, primăria a trimis două solicitări la Ministerul Dezvoltării cu privire la finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și una în zona Bucovina, prin Programul național de construcții de interes public și social, derulat de Compania Națională de Investiții. Cererile au fost analizate și cele două noi creșe de la Timișoara vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului “Unități și instituții de învățământ de stat”, a informat Primăria Timișoara.

Cele trei noi creșe din Timișoara vor avea împreună 103 locuri.