Primarul Timișoarei a prezentat o planșă care înfățișează modul în care va arăta bulevardul Sudului, după lărgirea acestuia la patru benzi de circulație, și spune că se încearcă amenajarea acestuia într-un timp mai scurt decât cel prevăzut în contract. În acest context, Nicolae Robu a declarat că toate străzile extinse la patru benzi de circulație vor primi denumirea de bulevard.
„Toate străzile pe care noi le-am modernizat și le-am lărgit și le-am dat atribute de bulevard vor trebui să poarte numele de bulevard. N-am avut timp să ne ocupăm de asta, dar ne vom ocupa.”, a declarat primarul Nicolae Robu după ce a prezentat planșele cu noua înfățișare pe care ar urma să o primească, după modernizare, bulevardul Sudului din zona Soarelui.
Lucrările la bulevardul Sudului au început în 9 iulie și se estimează că vor dura 10 luni. Valoarea contractului este de aproape 11 milioane de lei cu TVA, lucrarea fiind făcută de PORR Construct. Până în preajma Crăciunului, bulevardul este închis circulației, între tronsonul Liviu Rebreanu şi strada Oglinzilor, zilnic, între 9 și 17.
„S-a început în forță și sunt utilaje și încercăm să facem ca amenajarea să se încheie cât se poate de repede, într-un timp mult mai scurt decât cel prevăzut în contract. Firma PORR care execută această lucrare a reușit să facă treabă bună și pe alte șantiere. Prima experiență cu această firmă a fost la Piața Bălcescu, în 2013, când și acolo era vai și amar. Mai țineți minte cum era orașul acesta, oare? (…) S-a lucrat zi și noapte. (…) Unii mai aruncau cu borcane după bieții muncitori ca să îi descurajeze la lucrul de noapte.”, a explicat Nicolae Robu.
Potrivit primarului, pe Sudului vor fi amenajate 215 locuri de parcare și vor fi plantați 207 copaci.
Pe de altă parte, Robu a explicat și care sunt motivele pentru care lucrările pe Grigore Alexandrescu s-au oprit.
„Așteptăm ca Enel să își schimbe un cablu pentru că a constatat acum că trebuie să facă această operație. El este între Calea Torontalului și locul unde am făcut predarea de amplasament și apoi pe celălalt tronson trebuie mutați niște stâlpi tot de către Enel. Deci nu există front de lucru acum nici pe partea dinspre Calea Torontalului, nici pe partea dinspre Calea Aradului. (…) Va trebui la un moment dat să închidem circulația, evident, ca să se poată efectua lucrările.”, a spus Robu.
Pe Grigore Alexandrescu, lucrările au început tot în iulie și cuprind un tronson de 800 de metri, între Calea Aradului și Calea Torontalului. Strada va fi amenajată cu două benzi de circulație pe sens și o intersecție cu sens giratoriu. La ieșirea din sensul giratoriu dinspre Timișoara spre Sânnicolau Mare, pe Calea Torontalului, va fi construit un podeț cu lungimea de 24 metri. 5,5 milioane de lei fără TVA costă lucrările făcute de Superconstruct și sunt estimate să dureze opt luni.