FOTO. Un nou şantier la Timişoara! Au început lucrările la Bulevardul Sudului

La Timişoara s-a dat startul unei noi lucrări şi anume lărgirea Bulevardului Sudului. Astăzi a fost predat amplasamentul. Vor exista patru benzi de circulaţie, vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete pe ambele sensuri. Nu vor lipsi aliniamente de copaci complete, de la un capăt la altul şi nici un racord în partea de sud cu Mareşal Constantin Brezan, printr-un sens giratoriu.

Lungimea străzii este de 538 de metri. Chiar dacă nu are o lungime mare, reprezintă o arteră importantă a traficului. Trotuarele vor fi de 2 – 2,5 metri, suprafaţa totală a trotuarelor fiind de 3.320 mp. De asemenea, pistele de biciclete vor fi de 1,5 m lăţime, iar suprafaţa lor totală va fi de 1.510 mp.

Se vor amenaja şi 215 locuri de parcare, pe o suprafaţă de 2.780 mp, iar cele patru benzi de circulaţie auto vor avea o suprafaţă de 8.679 mp.

Va fi modernizată şi alimentarea cu apă, conductele de canalizare şi nu va exista niciun alt cablu decât cel pentru troleibuz. Valoarea contractului este de aproape 11 milioane de lei cu TVA, lucrarea urmând să fie efectuată de PORR Construct. Durata de execuţie a lucrărilor este estimată de proiectant la 10 luni.

„Sunt convins că se poate termina mult mai repede această lucrare ca timp efectiv de lucru. Se va lucra cât se va putea. Trebuie să ţinem cont că vine iarna şi se vor continua lucrările din primăvară. Perioada de întrerupere a lucrărilor se adaugă acestei perioade. Pentru că atunci când vorbim de 10 luni, ne referim la 10 luni de lucru efectiv. Estimarea mea este că se va putea finaliza în şase luni de lucru efectiv şi voi forţa nota în sensul acesta”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Avizul de mediu pentru această lucrare a fost emis în această săptămână, însă a durat foarte mult. Edilul spune că de doi ani lucrarea a aşteptat avizul respectiv.

În zonă vor fi şi restricţii de circulaţie. „Se va începe de la Prezan şi vor fi alternative de venit până la strada Sigus şi respectiv până la Aleea Cristal. Nu va fi restricţionat total traficul. La început va fi pe o porţiune, în funcţie de cum o vor cere lucrările. Se va ajunge să fie restricţionat şi pe jumătate, dar bulevardul nu va fi închis niciodată”, a mai dat asigurări Robu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/