Premieră medicală în România, la Spitalul Județean de Urgență Timișoara!

untitled design set 970x90 px

Premieră medicală în România! Un pacient de 14 ani cu o malformație arterio-venoasă profundă a fost operat de medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara!

Tânărul de 14 ani a fost supus unei intervenții de embolizare a unei malformații arterio-venoase profunde. Din cauza riscului de producere a unui deficit neurologic permanent și a anatomiei arteriale dificile, medicii au recurs la varianta abordului venos. „S-a practicat o puncție a venei jugulare drepte de la nivel cervical, după care vena de drenaj a malformației cerebrale a fost cateterizată, iar injectarea de material embolic specific a dus în final la excluderea completă a acestei malformații cerebrale din circulația intra-cerebrală”, a transmis Spitalul Județean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Prin abordarea pluridisciplinară neurochirurgie – neuroradiologie intervențională, operația a fost una de succes și pacientul se recuperează. Alte cinci anevrisme cerebrale au fost tratate în decursul săptămânii, pacienții având vârste cuprinse între 37 și 69 de ani. Procedura de embolizare a presupus ocluderea malformației cerebrale pe cale minim invazivă prin injectarea unui copolimer special la nivelul patului vascular sub control radiologic efectuat cu aparatul angiograf din dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/