Bulevardul Sudului se închide 8 ore pe zi până în decembrie pentru modernizare

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că Bulevardul Sudului va fi închis circulației auto între Bulevardul Liviu Rebreanu și Strada Oglinzilor pentru modernizare. Lucrările au început în această dimineață și se vor desfășura zilnic, în intervalul orar 9.00-17.00, până în jurul datei de 20 decembrie.

Șoferii trebuie să folosească de acum alte rute recomandate pentru a circula în zona Soarelui. De asemenea, bulevardul Mareșal Constantin Prezan este în șantier până în decembrie. Lucrările care se vor efectua constau în lărgirea carosabilului la 4 benzi, amenajarea trotuarelor, parcărilor și lucrărilor de întreținere termică și alimentarea cu apă, prima dată începându-se cu lucrările de întreținere subterană și telecomunicații.

„În vederea realizării proiectului de extindere și modernizare a bd. Sudului, se va proceda la închiderea circulației auto pe bd. Sudului, pe tronsonul cuprins între bd. L. Rebreanu și str. Oglinzilor din data de 18.08.2020 până în data de 20.12.2020 în intervalul orar 09,00-17,00 în vederea realizării lucrărilor de excavație rețea de canalizare și alimentare cu apã, canalizație tehnică, demolare trotuare existente, execuție parte carosabilã și locuri de parcare. Menționăm că în afara intervalului orar mai sus menționat circulația auto se va efectua fără restricții. Modernizarea și extinderea bulevardului Sudului va cuprinde lărgirea carosabilului, amenajarea trotuarelor, pistelor pentru biciclete, parcãrilor și spațiilor verzi. Primele lucrări sunt cele de modernizare a rețelelor edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public. Valoarea contractului este de 9.099.289 lei, fără tva. Executant- SC PORR CONSTRUCT SRL. Durata execuției: 10 luni”, se arată în înștiințarea municipalității.

Programul mijloacelor de transport în comun

Liniile E2 și 16 vor circula deviat în urma lucrărilor ce au loc. Astfel că STPT a transmis traseul pe care îl vor urma cele 2 linii.

Linia 16 va urma traseul normal de la capătul de linie (strada Traian Grozăvescu – Poșta Mare), până la Spitalul Județean, iar la intersecția Bd. Iosif Bulbuca cu Bd. Sudului va întoarce la semafoare și va folosi drept stație de capăt stația înființată temporar „Bd. Sudului”, vis a vis de Hotel Lido, stațiile de pe Bd. Sudului fiind suspendate în perioada lucrărilor. Returul va fi pe traseul normal.

Expres 2 va urma atât pe tur, cât și pe retur, traseul normal, de la capătul de linie strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel până la Spitalul Județean, continuând pe Bd. Dr. Iosif Bulbuca, în paralel cu linia de tramvai, până la Piața Gh. Domăşneanu (AEM), iar apoi va intra pe traseul normal până la capătul de linie, la stația Continental. Stația Venus va fi suspendată.