Nicolae Oprea, despre situaţia de la Nădlac: „Vina e împărţită între oamenii cu prea mult exces de zel şi autorităţi”

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt Vama Nădlac şi s-au călcat în picioare pentru a putea intra în ţară. Aceştia au acuzat că au fost trataţi ca vitele de autorităţi ale căror măsuri neinspirate au provocat un adevărat haos. De asemenea, s-a renunţat la controlul epidemiologic, ceea ce înrăutăţeşte situaţia. În legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo, Nicolae Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, crede că vina e împărţită între oameni cu prea mult exces de zel şi autorităţi.

„Vina e  împărţită în jumătate. Oamenii sunt cu prea mult zel şi vin acasă toţi odată. Pe de altă parte, autorităţile au fost depăşite de numărul mare de oameni şi au avut o lipsă a reacţiilor rapide la îndeplinirea obligaţiilor. Trebuiau respectate anumite reguli de sănătate”, a precizat Nicolae Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Atitudinea autorităţilor nu este însă pardonabilă. Acestea trebuiau să anticipeze situaţia generată de trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă

„Părerea mea este că imediat ce s-a dat starea de alertă trebuia să ne asteptăm la o răbufnire din carapacea care s-a numit starea de urgenţă. Nu am ieșit normal, firesc, dintr-o dată am răbufnit şi acest fenomen e greu de stăpânit. Trebuia o mai bună organizare, mai energică. Trebuia să se aştepte la o asemenea invazie din afară, dar în acelaşi timp nu pot să plasez responsabilitatea numai de-o parte. Trebuie să ne gândim şi la conjunctură”, a încheiat Nicolae Oprea.

CITEȘTE ȘI: Bombă epidemiologică, explodată la frontieră! 30.000 de oameni au intrat în țară fără control medical, autoritățile postează pe Facebook!