Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara are o nouă conducere! Decizia a fost luată de ministrul Sănătății!

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are o nouă conducere. Medicul Voichița Lăzureanu a fost schimbată din funcție, locul său fiind preluat de directorul medical Cristian Oancea.

Decizia a fost luată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, iar vestea a fost dată în 15 mai, zi în care România a trecut din starea de urgență în starea de alertă. Tot atunci ar fi ajuns și ordinul care confirmă faptul că medicul Cristian Oancea, membru PNL, va ocupa funcția de manager interimar, în vreme ce Voichița Lăzureanu (PSD) va rămâne pe postul de director medical, ocupat anterior de Oancea.

Mutarea ministrului a fost făcută după ce a expirat mandatul Voichiței Lăzureanu, dar există voci care spun că ar fi vorba despre o schimbare politică. Concursul pentru ocuparea funcției de manager a fost și el amânat cu o lună din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe lângă această schimbare, responsabilitatea altor două spitale din Timișoara a fost dată unor noi manageri. Este vorba despre Spitalul Municipal și Spitalul Clinic CF. Și în județul Caraș-Severin au avut loc schimbări în domeniul sanitar, dar situația a fost tulbure. Alina Stancovici, cea care a câștigat postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița prin concurs și Adrian Cican, numit de primarul Felix Borcean din nou la cârma Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, au fost obligați să se retragă din funcție, la doar câteva ore după ce și-au reocupat posturile.