Nicio medie de 10 la bac!

Examenul de bacalaureat din această sesiune nu a adus nicio medie de 10 pe listele cu rezultatele finale, cel puțin înainte de contestații. Cele mai mari medii, de 9,90, au fost doar în număr de trei, două la Reșița și una la Bocșa.

Chiar dacă procentul de promovabilitate a crescut cu 10 la sută, nu la fel de bine se stă la nivelul notelor. În urma rezultatelor afișate înaintea contestațiilor, în Caraș-Severin niciun elev nu a reușit să obțină 10 pe linie, iar notele de la matematică au fost mai mari decât cele de la istorie, ceea ce demonstrează că subiectele au prezentat mai mare dificultate la istorie.

CITEȘTE ȘI: SUB 50 LA SUTĂ DINTRE ELEVII CĂRĂŞENI AU LUAT BAC-UL

Cele trei medii de 9,90 s-au obținut la Colegiul ,,Traian Lalescu” din Reșița, de către eleva Mihaela Moț, care a luat 10 la informatică, 9,95 la română și 9,75 la matematică. Tot de la același liceu a fost și eleva Teodora Voia, care a luat 9,80 la română, 9,90 la mate și tot 10 la informatică.

CITEȘTE ȘI: MĂSURI PENTRU O PROMOVABILITATE MAI MARE!

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Surpriza vine din partea unei eleve a Liceului Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa. Chiar și în condiții defavorabile, se poate face performanță, astfel că eleva Lavinia Blocău a reușit să obțină media 9,90 la bacalaureat, una dintre cele trei medii maxime în această sesiune de examene. Eleva bocșeană a luat 10 la geografie, 10 la română și 9,70 la matematică, fiind printre puținii elevi ce au reușit să obțină nota 10 la limba și literatura română.

CITEȘTE ȘI: SUBIECTELE DE LA ISTORIE, MAI GRELE DECÂT CELE DE LA MATEMATICĂ?!

La istorie și la matematică notele de 10 au fost la fel de rare. O elevă de la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga” din Caransebeș a reușit să obțină notă maximă la istorie și o alta de la Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” din Reșița. La matematică, nota 10 au luat alți doi elevi din Caransebeș, unul de la Liceul ,,Traian Doda” și altul de la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga”.

tmc 640