Subiectele de la istorie, mai grele decât cele de la matematică?!

În cea de-a treia zi de bacalaureat, elevii, în funcție de profil, au dat examen la matematică și istorie. Dacă până acum matematica era cea care ridica cele mai mari probleme, în urma probelor de astăzi, istoria pare să fie prima ca dificultate.

Elevii cărășeni s-au plâns, la ieșirea din sălile de examen, că proba la istorie a fost mai dificilă decât se așteptau. Dacă înainte de examen aceștia aveau cele mai mici emoții, situația s-a schimbat după ce au văzut subiectele. „A fost mult mai dificil decât ne așteptam. La ultimul subiect nu am scris deloc, pentru că nu am știut ce să fac. La primele două au fost numai texte din perioada comunismului. Mult prea greu”,  se plânge o candidată la bacalaureat. Bineînțeles că printre cei care au susținut examenul s-au găsit și câțiva mai norocoși: „A fost perfect. Mi-a picat exact ce am învățat aseară, nici nu mă așteptam”, a povestit entuziasmată o candidată. „Subiectele au fost acceptabile, se puteau rezolva cu ușurință”, mai adaugă o altă elevă.

eleve bac

leader board 728 x 90 px

Așa cum au spus candidații, proba de matematică nu a ridicat multe probleme. „Nu mi s-au părut subiecte foarte dificile. Dacă în anii precedenți a fost mai dificilă ultima parte, acum primele două puncte din lucrare mi s-au părut puțin mai complicate, dar a fost ok, în mare”, precizează liniștită o elevă. Chiar și cei mai încrezători dintre candidați au spus că vor lua notă de trecere, așa cum declaraseră înainte de intrarea în sala de examen.

eleve bac