Casă de Pensii, în Caransebeș!

Administrația orașului Caransebeș urmărește înființarea unei Case de Pensii în oraș. În urma discuțiilor la București în Ministerul Muncii, primarul Marcel Vela încearcă să amenajeze o astfel de instituție pentru a rezolva problemele bătrânilor.

Pentru că pensionarii din Caransebeș și din zona orașului trebuie să vină până la Casa de Pensii din Reșița, edilul-șef a hotărât să le facă viața mai ușoară bătrânilor și să deschidă o Casă de Pensii și la Caransebeș. „Este vorba de peste 35 la sută din pensionarii din Caraș-Severin care în prezent sunt nevoiți să meargă la Casa de Pensii din Reșița. Ceea ce înseamnă distanțe mari, cozi interminabile, probleme administrative și, de multe ori, probleme foarte neplăcute, pentru că pensionarii nu întotdeauna stau foarte bine cu sănătatea și cu resursele financiare”, a precizat primarul orașului, Marcel Vela.

În prima fază, odată cu discuțiile de la minister, primarul a lansat inițiativa și promite că va ține la curent cetățenii cu evoluția ei. Pentru a facilita procedurile, edilul-șef a explicat că va pune la dispoziție în mod gratuit o clădire, astfel încât Ministerul Muncii să își poată desfășura activitatea.

Cei care se vor bucura de noua instituție nu sunt doar bătrânii din Caransebeș, ci și cei din localitățile din jur, ținând cont că cel mai apropiat astfel de centru se află la Reșița, acolo unde sunt arondați cu toții. „Investiția demarată va fi importantă nu doar pentru cetățenii din zona Caransebeșului, ci și pentru cei care locuiesc în sudul județului, până în comuna Topleț și chiar pentru cei din Valea Almăjului”, a precizat primarul Marcel Vela.

Comments

  1. Viorel Bugeac says:

    E foarte bine sa ne rezolvam problemele la noi in oras .