Matematica, spaima elevilor!

Proba care bagă în sperieți candidații la Bacalaureat, cea de matematică, se desfășoară în cursul zilei de astăzi. Cei care au ales filologia, profilul uman, vor susține proba la istorie.

După ce câțiva dintre elevii participanți la bacalaureat au avut ieri proba scrisă într-o limbă maternă, astăzi, cei peste 2500 de candidați cărășeni au parte de cea mai dificilă probă din examen. Matematica este întotdeauna cea la care candidații au cele mai mari emoții. După dezamăgirea că a picat poezia la prima probă, pentru cei de la profilul real, proba la matematică este cea mai solicitantă. Pe când unii elevi păstrează tăcerea din cauza emoțiilor la această probă, alții sunt foarte siguri pe ei și se văd deja cu examenul luat. elev bac

Matematicienii clasei însă nu se stresează, nu au emoții și speră la o notă cât mai aproape de zece. „Nu am emoții așa de mari. Nu cred că vor fi subiecte atât de grele și sper să iau peste nota 8”, explică o elevă înainte de intrarea în sala de examen.elevi bac

Pentru profilul uman, astăzi  se desfășoară probele de istorie, o altă materie despre care elevii au declarat că nu sunt siguri pe ei. „La istorie nu îmi este așa de frică. Avem trei subiecte, două texte la prima vedere de comentat și ultimul subiect ce presupune un eseu. Sper să fie bine și astăzi”, precizează o candidată la bacalaureat.

eleve bac

Bacalaureatul continuă și vineri, cu ultima probă la alegere, urmând ca luni, 8 iulie, să fie afișate rezultatele parțiale.