Cărăşenii nu mai au emoţii la ultima probă de BAC

După seria examenelor de care au avut parte zilele acestea, absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă din cadrul bacalaureatului, mai exact, proba la alegere, în funcţie de profil. Emoţiile nu mai sunt o problemă pentru candidaţi.

Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil. Cei peste 2.500 de absolvenţi de liceu cărăşeni au ales între fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie. Aflându-se la ultima probă din cadrul bacalaureatului, majoritatea tinerilor au şi uitat de emoţii, povestind cu totul altceva înainte de intrarea în sălile de examen.

Am ales fizica pentru că asta vreau sa urmez şi pentru asta m-am pregătit până în luna iunie singură, fără meditaţii. În orice caz, mă aştept la un rezultat bunicel, chiar dacă emoţiile mi le stăpânesc cu greu, dar le stăpânesc. Mi se pare mai bine că am putut să ne alegem noi materia pe care am vrut-o pentru că, spre exemplu, dacă eşti la matematică-informatică, nu toţi stăpânesc acest gen, aceasta fiind chiar probă obligatorie”, explică pentru Express de Banat o elevă din Reşiţa.

DSC_0890  DSC_0891

Voi da examen la biologie, din anatomie şi fiziologie umană, pentru că mai departe voi urma medicina, iar materia din clasa a XI-a coincide cu examenul de admitere. Eu reuşesc să mă concentrez la proba de astăzi şi chiar găsesc informaţii pe care credeam că nu le am, aşa că totul trebuie să fie bine. Nu m-am pregătit îndeajuns, dar am încercat totuşi să învăţ materia din timp şi sper să scot o notă peste nouă”, este părerea Ralucăi Teodorescu.

 DSC_0892

Dacă fetele se străduiesc cât pot să-şi stăpânească emoţiile, băieţii sunt foarte relaxaţi şi siguri pe ei: „Este uşor, sunt foarte relaxat. Am ales să dau la informatică pentru că în patru ani de zile asta am făcut, mi-a plăcut şi mă descurc. Îmi doresc să urmez ceva asociat cu informatica, dar nu să fac informatică în fiecare zi, pentru că e chiar stresant. Sunt sigur că totul va ieşi bine”, a fost părerea lui Emanuel Jivan, un alt absolvent de liceu.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi elevi s-au înscris anul acesta la Biologie, aproximativ 68.000, şi Geografie, aproximativ 56.500.