Incendiu la Ezeriş. Muniţii la TMK Reşiţa!

Un incendiu a izbucnit în localitatea Ezeriş din Caraş-Severin. O fermă de animale şi mai multe clăi de fân au fost puse în pericol. La Combinatul TMK Reşiţa s-a găsit muniţie.

Comuna Ezeriş a fost ieri gazda unui incendiu. Asta, cel mai probabil, din cauza unor copii care se jucau cu focul lângă o claie de fân. Aceştia au pus în pericol nu doar alte clăi de fân din zonă, ci şi o fermă de animale. Subofiţerii Detaşamentului de Pompieri Reşiţa au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit în comuna cărăşeană, daunele fiind de mii de lei.

Intervenţia pompierilor militari a limitat valoarea pagubelor la aproximativ 2.000 de lei, fiind salvate totodată alte bunuri de aproximativ 300.000 lei”, a declarat locotenent Adriana Marghescu, ofiţer relaţii publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

O altă temă pentru pompieri

Pompierii cărăşeni nu au stat pe loc în urma incendiului de ieri. O echipă pirotehnică a subunităţii din cadrul ISU Caraş-Severinş s-a deplasat astăzi la Combinatul Siderurgic TMK Reşiţa pentru a identifica şi ridica muniţie de la depozitul de fier vechi al societăţii. Însă au avut parte de o surpriză.

La faţa locului, specialiştii pirotehnişti au constatat că este vorba de un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm, datând de pe vremea celei de-a doua conflagraţii mondiale”, explică locotenent Adriana Marghescu. Potrivit acesteia, proiectilul a fost ridicat şi transportat la o altă societate comercială, respectiv Arsenal SRL, în vederea unei distrugeri ulterioare.