Nu are experiență medicală, dar se bazează pe una managerială complexă. S-a așezat pe scaunul de director al Spitalului Județean de Urgență Reșița, având în față un plan de măsuri întins pe 60 de pagini. Și promite să îl pună în aplicare. Waldemar Murgu, noul manager interimar al spitalului pentru următoarele 6 luni, a susținut astăzi prima conferință de presă.
Waldemar Murgu, al cărui nume este vehiculat de câteva luni pentru preluarea conducerii Spitalului Județean, s-a prezentat astăzi oficial de pe scaunul de manager. „Am condus câteva companii multinaționale: Meggle, Knauer, cu cifre de afaceri de peste 1 miliard de euro. Am fost responsabil pentru mai multe țări. Cred că experiența mea poate nu este 100% medicală, dar cred că managerială și foarte complexă este cu certitudine”.
Potrivit profilului său creat pe un site de specialitate, Waldemar Murgu a absolvit Dreptul. A fost timp de 14 ani manager în turism, fiind ulterior administrator sau manager la diverse societăți comerciale.
Noul șef al spitalului din Reșița pare să fi învățat ceva din vechile metehne, știută fiind comunicarea deficitară din ultimul an, cât timp Cristina Bacer s-a aflat la conducerea unității. Așa că Waldemar Murgu promite comunicare și transparență, atât cu cei din exteriorul unității medicale, cât și cu personalul angajat. „Eu cred că, din acest punct de vedere, mai avem multe de făcut. Și când mă refer la comunicare, nu mă refer doar la comunicarea cu mass-media și cu opinia publică, ci și la comunicarea dintre management și secții, dintre secții și angajații secțiilor. Comunicarea este un factor foarte, foarte important pentru ca fiecare persoană să înțeleagă ce se întâmplă, ce urmărim și ce rol are fiecare în acest mecanism. Iar transparența cred că trebuie să existe în orice stat democratic, mai ales că este o instituție pe bani publici, în mare parte”.
CITEȘTE ȘI: „Veștile bune încep să apară! Spitalul Județean de Urgență din Reșița, pregătit de resetare!”
Deși vorbește despre transparență, noul manager interimar nu a dorit să ofere informații precise cu privire la persoana din interiorul Consiliului Județean care l-a propus pentru această funcție. Nimeni nu a făcut o solicitare publică în prealabil pentru depunerea unor CV-uri în vederea înlocuirii Cristinei Bacer, o procedură ignorată în majoritatea cazurilor atunci când vine vorba despre stabilirea unor șefi de instituții interimari.
„Eu am condus multe companii, iar când ai o disponibilitate în aceste poziții foarte importante, cu extraordinar de multe responsabilități sociale, în primul rând, încerci să îți cauți oamenii care ar putea să fie. E ca și cum o echipă de fotbal caută un anumit fotbalist pentru un anumit post. Se face o listă, se discută. Nu știu dacă am fost singurul, dacă au fost mai mulți. Nici nu e treaba mea. Eu am rămas plăcut surprins de deschiderea lor (n.r. a celor de la Consiliul Județean), de corectitudinea lor și de modul lor de a proceda, adică foarte profesionist, foarte onest, mi s-a prezentat situația corectă, nu am fost nicicum influențat”, dă asigurări Waldemar Murgu, lăsând ca misterul să planeze asupra numirii sale în funcție.
Țelul principal al noului manager este diminuarea datoriilor, așa cum este și firesc. Iar pentru asta promite ca, până la finalul anului, spitalul să nu fie pe minus în niciuna dintre luni. „Situația unității este grevată de foarte multe arierate, datorii vechi, de aceea primul lucru pe care mi l-am propus este să aducem rezultatul economico-financiar al spitalului județean pe un zero lunar. Nu putem vorbi de plata unor datorii vechi, fără a crea un excedent bugetar lunar, un rezultat financiar pozitiv. De aici vom porni”.