Nici prea-prea, nici foarte-foarte! Administrația Lugojului spune că 2018 a fost un an bun, dar nu unul foarte bun

Autoritățile celui de-al doilea municipiu din Timiș consideră că anul ce s-a încheiat a fost unul mulțumitor, în care s-a lucrat în toate cartierele și, cel mai important, nu au fost mărite taxele şi impozitele.

Primarul Francisc Boldea a precizat că anul 2018 a fost unul bun, dar nu foarte bun. „Puteam să rezolvăm mai multe în 2018. Din cauza unor factori care ţin atât de Consiliul Local, cât şi de Guvern, nu toate cele 114 obiective propuse au fost atacate. Până în prezent, au fost abordate 93. Unele dintre ele sunt în derulare, altele au fost finalizate. Am avut o sumă mare de buget pentru partea de investiţii. Este vorba despre 109.598,70 milioane de lei, dintre care 82 de milioane lei din partea bugetul local şi 27 de milioane pe baza transferului de la bugetul de stat. Este un program de investiţii ambiţios”, a afirmat primarul Lugojului.

La capitolul realizări, printre altele sunt punctate: reţeaua de canalizare, funcţională în toate cartierele lugojene; recepţia privind modernizarea Ştrandului Municipal cu şase bazine, realizarea documentaţiei în vederea elaborării licenţei de foraj pentru realizarea în municipiul Lugoj a unui foraj de mare adâncime, la 1.000 de metri, pentru apă caldă, în zona SPA-ului.

Deși despre nerealizări nu prea a vorbit, principalele bile negre ale anului pentru primarul Francisc Boldea rămân investițiile la ștrandul municipal și bazinul acoperit, care deja au adunat peste cinci ani de lucrări, lipsa unor investiții serioase la Spitalul Municipal, cea mai stringentă problemă fiind cea a unui tomograf, subfinanțarea sportului lugojean și altele.