CSM Lugoj a rămas singura reprezentantă a voleiului din Banat în elită. De opt ani, fără întreupere, în Divizia A1

După un an 2018 dificil în sport și în speță pentru volei, doar CSM Lugoj a mai rămas dintre echipele bănățene în prima ligă a sportului la fileu. De altfel, formația din orașul de pe Timiș reprezintă constanța în acest sport, deoarece deși provine dintr-un oraș relativ mic, joacă în Divizia A1 neîntrerupt, din 2010 până acum. Într-o primă ligă de volei feminin greu încercată, cu o situație demnă mai degrabă de a fi compătimită, cel puțin în ultimii doi ani.

Anul recent încheiat a început cu trei echipe din Timiș în prima ligă de volei. Universitatea însă a retrogradat, iar Agroland s-a desființat brusc. CSM Lugoj în schimb a fost în nota anilor anteriori. Niciodată o echipă cu buget mare, formația de volei a fost, din nou, la mijlocul clasamentului, deoarece a terminat sezonul precedent pe locul 6. Vara a înseamnat și plecări importante, dar și păstrarea unor voleibaliste bune în lot. Antrenorul Valerijan Luka a plecat, iar clubul a mizat să îl pună principal pe cel care a fost secund până atunci, Ugljesa Segrt.

Victorie de orgoliu cu Agroland

De asemenea, deși fără mulți bani, cei de la club au făcut câteva transferuri interesante. Sezonul actual a început cu participarea în Cupa Balcanică. CSM Lugoj a fost anunțat într-o miercuri că trebuia să ajungă vineri în Kosovo, la Gjilan. Lugojul a terminat pe locul doi, după Beșiktaș Istanbul, formație venită din puternicul campionat al Turciei. În turul de campionat, echipa a jucat binișor și a obținut și o mult dorită victorie cu 3-2 la Timișoara, cu Agroland.

Se anunță oricum un retur ”sărac” în A1, unde au mai rămas doar opt echipe. Înainte să se retragă Agroland, Lugojul a ocupat locul 7 în campionat. Într-un context favorabil, echipa bănățeană ar putea prinde locul 5, și astfel, să participe în Challenge Cup. De la Agroland, Lugojul ar dori să le transfere pe Larisa Vasilică și Petruța Orlandea, însă totul depinde și de resursele financiare. Indiferent de cum va termina sezonul, în al nouălea sezon consecutiv în primul eșalon, și cu al zecelea garantat, deoarece nu se retrogradează, CSM-ul din Lugoj poate fi un model pentru cele două echipe feminine din A2: Poli și CSM Timișoara.

Sursă foto: facebook.com/pg/CSM-Lugoj-volei