Nica îl ia peste picior pe Fritz: „Coltermul ține de primărie, nu ține de Guvern și am încredere că primăria va face tot ce îi stă în putință să rezolve astfel de probleme”

Președintele CJ Timiș îi mai trimite o săgeată primarului Dominic Fritz căruia îi transmite că a reprezentat el însuși la București atât județul Timiș, cât și municipiul Timișoara și că l-a asigurat pe prim-ministrul Ludovic Orban de „întreaga deschidere pentru o colaborare cât mai bună”.

Alin Nica a povestit că a fost, în această săptămână, la două ministere: al Transporturilor și al Fondurilor Europene, dar și la Compania Națională de Investiții, ca să discute cu oficiali stadiul unor proiecte care privesc județul Timiș.

„Știți că ni s-a reproșat că nu am avut prezență la întâlnirea stabilită de către premier. Dar am reprezentat eu și Timișoara, și Timișul și l-am asigurat pe premier de întreaga deschidere atât a Timișoarei, cât și a Timișului pentru o colaborare cât mai bună cu Guvernul României. Eu nu încerc să mă substitui nimănui, eu încerc să reprezint interesele tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș și să facilitez interacțiunea între administrația publică locală de la nivel de primării și cea guvernamentală.”, a declarat Alin Nica.

Liberalul a spus că în cadrul discuțiilor de la centru nu a fost abordat și subiectul companiei de termoficare Colterm.

„Chestiuni punctuale pe care le are Timișoara cu Colterm nu au ținut de cele trei instituții la care am participat sau alte probleme particulare pe care Timișoara le are. E necesar ca primăria să rezolve problema încălzirii populației. Coltermul ține de primărie, nu ține de Guvern și am încredere că primăria va face tot ceea ce îi stă în putință să rezolve astfel de probleme.”, a mai spus Nica.

În 11 noiembrie, liberalul Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, semnala că Dominic Fritz nu a fost prezent la întâlnirea de la Guvern dintre premier și primarii celor mai mari orașe din România.

CITEȘTE ȘI: Compania de termoficare a Timișoarei, în criză. Anunțul autorităților locale