Călin Dobra: „Luptele interne din PNL trimit Lugojul în carantină. Decizia este una pur politică”

Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș reacționează după ce orașul Lugoj a fost propus pentru a intra în carantină. Călin Dobra susține că lugojenii vor suferi din cauza „luptelor interne din PNL” și că decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență „este una pur politică”.

„Lugojenii au de suferit grav în perioada următoare din cauza luptelor interne din PNL, unde pare că se poartă un război de gherilă, iar victime sunt oamenii de rând. În cazul de față, primarul Claudiu Buciu și șefii PNL Timiș își plătesc polițe, speculând o dramă a populației, și anume criza Covid, prin care trecem cu toții. Acum e rândul Lugojului să o încaseze, după ieșirile recente ale edilului șef. Carantinarea orașului, timp de 14 zile, este o decizie controversată, luată de unii care ignoră legea cu bună știință. Prefectul de Timiș, adică președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu este izolat, deși șoferul său este bolnav de Covid-19. Anterior, subprefectul a fost depistat și el pozitiv la infecția cu cu Sars-Cov2. Deci, subalterni cu care a interacționat zi de zi. Ipocrizia aceasta este de-a dreptul sinistră. Iau măsuri dure împotriva cetățenilor și se bat cu pumnul în piept că îi protejează, exact cei care, de fapt, bagatelizează orice prevedere legală, când îi privește personal. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este una pur politică de pe urma căreia va avea de suferit fiecare lugojean.”, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Vă remintim că orașul Lugoj a fost propus pentru a intra în carantină din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus. Coeficientul infectărilor, cumulat la 14 zile și raportat la 1.000 de locuitori, a ajuns la 6,85, conform datelor transmise astăzi.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul COVID-19 în țară: 9.685 de noi cazuri și 160 de decese. Peste 440 de îmbolnăviri, raportate în județul Timiș