TM 01 PMT părăsește curtea primăriei. Fritz: „Aceste simboluri de lux nu mai au ce căuta în situația actuală în Timișoara”

Prima dată a plecat șoferul, acum și limuzina de lux pe care o folosea fostul edil local Nicolae Robu dispare din curtea Primăriei Timișoara. Dominic Fritz anunță că el oricum folosește bicicleta ca mijloc de transport, iar pentru situațiile în care acest lucru nu este posibil va apela la o altă mașină aflată în proprietatea administrației locale. 

Autoturismul Mercedes-Benz E-Class a ajuns în curtea Primăriei Timișoara în 2015, după ce consilierii locali au adoptat o hotărâre care prevedea preluarea cu titlu gratuit, prin încheierea unui contract de comodat, a unui autoturism de la Retim Ecologic Service. Potrivit deciziei de la acea dată, cheltuielile de întreținere ale mașinii urmau să fie suportate de societatea de salubrizare.

La cinci ani de la acest moment, autoturismul ia din nou calea Retim, pentru că Dominic Fritz spune că nu are nevoie de el. În plus, spune primarul, contractul de comodat ar fi fost încheiat pe perioada 2015-2020.

„Momentan, această mașină nici nu ne aparține, nici măcar prin contract de comodat. Numai bine o dăm înapoi. Cred că aceste simboluri de lux nu mai au ce căuta în situația actuală în Timișoara și eu mă descurc foarte bine ori cu bicicleta, ori cu un Renault care este în proprietatea primăriei și nu avem nevoie de cadouri din partea nimănui.”, a declarat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, din 3 noiembrie, fostul șofer al lui Nicolae Robu a părăsit Primăria Timișoara, preluându-și atribuțiile în cadrul Poliției locale, el fiind șef al serviciului Dispecerat și control acces. Robu l-a „moștenit” pe Vasile Paraschiv de pe vremea administrației Ciuhandu, el fiind și șoferul fostului edil local țărănist.

În prima zi de lucru în calitate de primar, Dominic Fritz a sosit la serviciu cu bicicleta și a legat-o de un stâlp din fața primăriei, pentru că în fața clădirii de pe CD Loga nr. 1 nu exista niciun rastel. Ulterior a și fost montat un astfel de suport.