Fritz explică de ce și-a ancorat bicicleta de stâlpul din fața primăriei: „Putem trăi într-un oraș în care bicicliștii nu trebuie să caute stâlpi și copaci pentru a-și lega bicicleta”

După ce și-a legat bicicleta de un stâlp din fața Primăriei Timișoara, în prima zi de muncă în calitate de edil local, Dominic Fritz spune că a vrut să dea un semnal că bicicliștii din orașul de pe Bega trebuie să aibă la dispoziție locuri legale în care să își poată lăsa vehiculele cu două roți.

Dominic Fritz a mers, luni, la serviciu, cu bicicleta, la fel cum a făcut-o și la ceremonia de învestitură în funcție, vinerea trecută. Pentru că în fața primăriei nu era instalat un rastel pentru biciclete, Fritz și-a legat vehiculul de un stâlp din fața clădirii.

Foto: stiripesurse.ro

leader board 728 x 90 px

Întrebat de ce a procedat astfel, Fritz a răspuns: „O primărie modernă trebuie să aibă la intrare un rastel pentru biciclete. Asta încă nu se întâmplase ieri (n.r, luni) când am ajuns, așa că îmi legasem bicicleta acolo unde nu trebuie. O oră mai târziu a fost un rastel acolo și am putut lega bicicleta mea regulamentar. A fost un semnal foarte clar că de acum înainte putem trăi într-un oraș în care bicicliștii pot să își lege bicicleta în locuri normale și nu trebuie să își caute stâlpi și copaci pentru a-și lega bicicleta ilegitim”, a spus primarul Timișoarei.