Zeci de turiști, blocați la Pasul Prislop

Codul Galben pe care l-au anunțat autoritățile a intrat în vigoare la altitudine. Deși firma de deszăpezire este în gardă și încearcă să își facă datoria, stratul de zăpadă de peste un metru și viscolul o împiedică.

La peste 1.200 de metri altitudine, zăpada și-a intrat în drepturi. Ninsoarea abundentă din cursul nopții, dar și viscolul puternic au făcut ca zăpada de pe drumul care leagă Prislop de versant să depășească un metru. Partea proastă a lucrurilor este că turiștii și-au rezervat locuri la munte, să se bucure de practicarea sporturilor de iarnă, mai ales că în acest weekend este posibil să se deschidă și cea mai lungă pârtie de schi din țară.

Mai mulți turiști stau la Pasul Prislop și așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă vor putea ajunge sau nu la destinație. “Noi am vrut să urcăm numai pentru o zi. Așteptăm să vedem ce se întâmplă. Au spus că într-o oră vor deszăpezi drumul”, a declarat o turistă din autobuzul blocat la baza stațiunii. Operatorii care răspund de drum nu sunt însă, la fel de optimiști. „Viscolul întoarce toată zăpada de șosea, astfel că noi muncim degeaba”, a declarat un șofer de pe utilaj.

Până una alta, turiștii care au încercat să ajungă pe munte s-au grupat în autocar, ca să nu înghețe de frig.

semenic
Mașinile și autocarul nu pot ajunge pe Muntele Semenic

Potrivit Comandamentului de Iarnă din cadrul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat, „Consiliul Județean Caraș-Severin a dispus închiderea circulației rutiere pe tronsonul Prislop – stațiunea Semenic, pe DJ 582 E, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice”.

Comments

  1. Andrei I. says:

    Minciuni… Drumul a fost ok pana pe Semenic. Duminica am urcat eu.